SPREMEMBA

Veselite se, prihaja dež

Objavljeno 01. april 2017 17.58 | Posodobljeno 01. april 2017 17.59 | Piše: Mo. S.

Večji del prihodnjega tedna bomo deležni ploh in tudi neviht.

Deževje je zajelo Slovenijo.

LJUBLJANA – Po toplem in suhem marcu kaže, da bodo prvi aprilski dnevi pregovorno aprilski. Vremenoslovci namreč napovedujejo padavine, ki bodo, vsaj upamo, nekoliko namočile presuho zemljo.

Nedelja bo sicer še pretežno jasna. Zjutraj se bo ogrelo do 7 stopinj Celzija, popoldne pa bo zlasti v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije spremenljivo oblačno, lahko nastane tudi kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo šibak jugovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj Celzija, poroča Agencija RS za okolje (Arso). 

Opozorilo: Zaradi suhega vremena je povsod po Sloveniji velika nevarnost požarov v naravnem okolju.

Prihaja dež

V ponedeljek dopoldne bo pretežno jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, predvsem plohami in tudi kakšno nevihto. Zapihal bo severovzhodni veter. V torek in sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo manjše krajevne padavine, deloma plohe. Hladnejše bo. Podobno vreme se bo po zdajšnjih napovedih nadaljevalo tudi še v sredo in četrtek, ko čez dan napovedujejo do 18 stopinj, ob popoldnevih pa krajevne plohe.

Preberite več o vremenu.

V prihodnjem tednu se bo tako seznamu opozoril pridružilo še opozorilo pred nevihtami. Vremenoslovci so zapisali, da so v ponedeljek lokalno mogoči močnejši nalivi, piš vetra in tudi udari strel, hitro pa lahko narastejo hudourniški vodotoki.

image

Deli s prijatelji