TRANSVERZALA

Veseli sprevod na Veliko planino

Objavljeno 04. julij 2014 17.56 | Posodobljeno 04. julij 2014 17.57 | Piše: L. K.

Na Zlatorogovi transverzali ponosa tokrat kar 933 pohodnikov!

Veselo so nosili kamne, celo tiste ta velike, da bo okolica Domžalskega doma na Mali planini še lepša. Foto: S.N.

Osmi dogodek Zlatorogove transverzale ponosa se je zgodil na Veliki planini, natančneje pri Domžalskem domu na Mali planini. V Zlatorogovo knjigo se je vpisalo kar 933 pohodnikov, ki so se naužili idiličnega okolja.

Že zgodnji pogled na pot proti Veliki planini ter na pašnike in travnike je dal slutiti, da bo zadnji junijski dogodek akcije Gremo v hribe res nekaj posebnega. Zeleni pašniki so bili prepolni živali, po poteh se je vilo mnogo nasmejanih ljudi. Kot da bi zrli v nekakšno romanje. Od Kamniške Bistrice in gondole ali pa z druge strani, mimo Kranjskega Raka, pot sploh ni bila pomembna, pomemben je bil cilj. Pri Domžalskem domu je vse pričakala uigrana Zlatorogova ekipa, ta je poskrbela za zabavo, igro, smeh.

Tokratni dogodek je potekal v sodelovanju s Planinskim društvom Domžale, katerega predsednik Janko Vodlan je ob koncu dneva z zadovoljstvom zrl v vpisno knjigo, saj bo, kot že veste, Pivovarna Laško za vsak podpis namenila omenjenemu društvu evro, hkrati pa dodala še toliko, da bo skupna vrednost donacije naposled znašala 1000 evrov!

Da pri društvu lepo skrbijo za dom, je bilo vidno že ob prihodu, saj ga postopoma obnavljajo, urejajo okolico, medtem so postavili tudi nova igrala. Za dodatno popestritev so poskrbeli še s knjižnico pod krošnjami. Z zgodbo o Polni gori divjih mož je Irena Cerar poskrbela, da so usteca otrok še dolgo ostala odprta.

Za dodatno igro je poskrbel kar predsednik društva, saj je predlagal, da se vsi zbrani planinci pomerijo, kdo bo do doma prinesel večji kamen. Društvo jih namreč nujno potrebuje, okolico želijo še dodatno urediti. Odziv planincev je presenetil vse, še najbolj pa Vodlana, saj so se kamni kar nosili, kotalili in kopičili. Za vse, ki jim ni bilo do iger, pa je skrbel ansambel, ki je z glasbeno podlago razgibal še tiste najbolj utrujene. Za mnoge je bil dan, normalno, prekratek, saj čas v dobri družbi vedno prehitro mine. Zlatorogova ekipa je še enkrat dobila potrditev, da smo Slovenci resnično ljubitelji narave in gora. Stavimo, da bo že prihodnjo soboto na Vogarju čisto pravi poletni dan. Zato vabljeni, da se pred odmorom še enkrat poveselimo! 

Deli s prijatelji