DOGOVOR

Ves krompir bo prodal Mercatorju

Objavljeno 03. september 2012 21.09 | Posodobljeno 03. september 2012 21.07 | Piše: Mo. S.

Trgovec je sklenil dogovore o odkupu (slovenskega) sadja in zelenjave za naslednjo sezono.

MARIBOR – Največji slovenski trgovec Mercator je sklenil prve dogovore o odkupu sadja in zelenjave za prodajo v naslednji sezoni. S pismom o nameri se je z dobavitelji Grede Tešanovci, kmetovalcema Silvom Šlambergerjem in Vladom Krambergerjem, Kmetijskim gospodarstvom Panorganic in z vrtnarijo Term Čatež dogovoril, da bodo pridelali določene količine pridelkov, ki jih bo Mercator odkupil. 

Sadili bodo več, več bodo tudi prodali

Predsednik uprave Mercatorja Toni Balažič je poudaril: »Kupcem želimo ponuditi čim več domačih svežih pridelkov, zato si prizadevamo za stabilno dobavo in dolgoročno sodelovanje tako z zadrugami in večjimi pridelovalci kot tudi z manjšimi kmetijami. Ker si želimo čim več slovenskih pridelkov na naših tržnicah, smo se odločili, da se že za naslednje leto dogovorimo za odkup pridelkov. S tem pridelovalcem ponujamo tudi možnost, da zasadijo več, saj je povpraševanje kupcev po slovenskih pridelkih večje od ponudbe. Mercator letno odkupi približno 18.000 ton slovenskih svežih pridelkov, ali drugače – četrtina vseh pridelkov, ki jih prodamo, je slovenskih.«

Ves krompir Mercatorju

Omenjeni pridelovalci bodo tako posadili več pridelkov, ki bodo kupcem na voljo naslednje leto. Andrej Šiftar iz Grede Tešanovci je povedal: »S takšnim dogovorom je lažje delati, saj vemo, komu in koliko bomo prodali naslednjo sezono.« Kmetovalec Silvo Šlamberger bo po sporazumu naslednjo sezono ves krompir prodal Mercatorju, z dogovorom pa so zadovoljni tudi v vrtnem centru Term Čatež, ki bo na police poslal več paradižnika v grozdih. Na kmetijskem gospodarstvu Pahorganic bodo posadili za 20 hektarov česna, kmetovalec Vlado Kramberger pa bo za Mercator pridelal več cvetače, zelene in solate kristalke.

Mercator sodeluje s približno 100 slovenskimi dobavitelji sadja in zelenjave, so še zapisali v sporočilu za javnost.

 

Deli s prijatelji