POTREBUJEJO VEČ ČASA

Veliki finale: odločitev o Bratuškovi preložena

Objavljeno 06. oktober 2014 23.34 | Posodobljeno 06. oktober 2014 23.39 | Piše: STA, M. U.

Usoda Alenke Bratušek bo znana šele jutri zvečer.

Foto: Reuters

BRUSELJ – V odborih za okolje in energijo, ki sta zaslišala kandidatko za podpredsednico Evropske komisije za energetsko unijo Alenko Bratušek, so odločitev o oceni njenega nastopa preložili na torek zvečer. Pri prihodnjem predsedniku Evropske komisije Jeanu-Claudu Junckerju nastopa Bratuškove ne želijo komentirati, češ da ne komentirajo posameznih zaslišanj.

Več časa potrebujejo

Po zaslišanju so se danes ločeno sestali koordinatorji oziroma vodilni predstavniki političnih skupin v odboru za energijo in odboru za okolje. Skupni sestanek koordinatorjev obeh odborov pa so preložili na torek zvečer, ker želijo več časa, so pojasnili v Evropskem parlamentu.

Prvi odzivi koordinatorjev največjih političnih skupin v obeh odborih po zaslišanju so bili sicer zelo kritični, medtem ko so številni evropski poslanci Bratuškovi že med zaslišanjem očitali preveč splošne, medle in nenatančne odgovore. V Junckerjevi tiskovni službi nastopa Bratuškove ne želijo komentirati, češ da ne komentirajo posameznih zaslišanj. Ob tem so pojasnili, da se bo Juncker v torek sestal z voditelji političnih skupin v Evropskem parlamentu, da se pogovorijo o njihovi splošni oceni zaslišanj.

Deli s prijatelji