TOŽBA

Veliki dolžnik Rigelnik z odvetnikom Senico toži Banko Slovenije

Objavljeno 05. november 2013 11.14 | Posodobljeno 05. november 2013 11.54 | Piše: T. L.

Družba ACH, 40-odstotna lastnica Factor banke, je vložila tožbo zoper Banko Slovenije zaradi ukrepov banke, povezanih s prisilno likvidacijo Factor banke in Probanke.

Miro Senica.

LJUBLJANA – Družba ACH, ki jo prek družbe Protej obvladuje Herman Rigelnik, je na ljubljanskem okrožnem sodišču vložila tožbo zoper Banko Slovenije zaradi ukrepov banke, povezanih s prisilno likvidacijo Factor banke in Probanke, piše Požareport. V Banki Slovenija, ki jo vodi Boštjan Jazbec, so potrdili, da so tožbo, za katero so v Rigelnikovem ACH najeli odvetnika Mira Senico, prejeli včeraj dopoldne. 

V ACH molčijo, a bodo šli do konca

Na sedežu ACH, d. d., medtem molčijo, saj, kot so sporočili za Požareport, postopkov, ki so v teku, ne komentirajo in jih tudi v bodoče ne bodo. Hkrati pa dodajajo, da bodo za »zaščito vitalnih interesov družbe uporabili vse pravne možnosti in sredstva«.

Družba ACH je zoper centralno banko vložila »izpodbojno tožbo zoper odločbo« o imenovanju prisilne uprave Factor banke, ki je sledila odločitvi Banke Slovenije in vlade o prisilni likvidaciji obeh bank. Banka Slovenije je 9. septembra za predsednika izredne uprave Factor banke imenovala Avstrijca Klausa Schusterja, za člana uprave pa še Matevža Slapničarja in Vitomirja Kraševca.

Družba ACH je sicer 40-odstotna lastnica Factor banke, sicer pa portal poroča še, da imperij Hermana Rigelnika bankam trenutno dolguje okoli 250 milijonov evrov.

Deli s prijatelji