ZA MINISTRA

Velika vrnitev Gorana Klemenčiča

Objavljeno 08. september 2014 15.12 | Posodobljeno 08. september 2014 15.12 | Piše: T. L.

Neuradno je kandidat za ministra v vladi Mira Cerarja.

Predsednik protikorupcijske komisije Goran Klemenčič

LJUBLJANA – Svet SMC potrjuje koalicijski sporazum. V stranki imen za ministrska stolčke še ne razkrivajo, so pa danes v javnost pricurljale nekatere presenetljive informacije. Tako je gotovo največje presenečenje, da naj bi bil za ministra za pravosodje predviden Goran Klemenčič, bivši šef Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), o čemer je poročal Radio Slovenija.

Doslej so v SMC javno potrdili le enega od ministrskih kandidatov, in sicer naj bi finančni minister postal Dušan Mramor. Za ministra za javno upravo se najpogosteje omenja Borisa Koprivnikarja, resor infrastrukture naj bi prevzel Jurij Kač. Kandidatka za ta resor naj bi bila odvetnica Vesna Györkös Žnidar. Za ministra za gospodarstvo naj bi Miro Cerar predlagal Ervina Pfeiferja.

Ministrstvo za zdravje naj bi vseeno prevzela Milojka Kolar, ministrstvo za izobraževanje pa naj bi vodila nekdanja dekanja ljubljanske fakultete za upravo Stanka Setnikar Cankar.

Miro Cerar bo potrdil kandidate, ki so sta jih predlagala predsednika Desusa in SD. Kar pomeni, da naj bi kulturno ministrstvo prevzela Julijana Bizjak Mlakar, ministrstvo za okolje in prostor pa Irena Majcen.

Deli s prijatelji