POZOR

Velika nevarnost toče

Objavljeno 13. junij 2014 16.25 | Posodobljeno 13. junij 2014 19.59 | Piše: A. L., P. J., Mo. S.

V prihodnjih urah je pričakovati lokalno močnejše nevihte.

LJUBLJANA – S spletne strani Agencije RS za okolje (Arso) je razvidno, da je ponekod po državi velika nevarnost toče, prometnoinformacijski center za državne ceste pa je popoldne svaril, da je ponekod v severovzhodnem delu Slovenije promet oviran zaradi lokalnih neviht. Voznike opozarjajo, naj se ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

Voda zaliva kleti

Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, se po državi v zvezi s padavinami že pojavljajo prve nevšečnosti. Okoli 14. ure je na Muti meteorna voda zalila kletne prostore večstanovanjskega bloka. Gasilci PGD Muta so meteorno vodo iz kletnih prostorov površine 60 kvadratnih metrov in kletnega stanovanja površine 40 kvadratnih metrov izčrpali.

Malo pred 15. uro je v občini Mislinja meteorna voda poplavljala na več mestih, na Razborcih pa potok ogroža stanovanjski objekt in hlev. V naselju Srednji Dolič meteorna voda poplavlja cesto in ogroža stanovanjski objekt, zaradi plaza na cesti Dolič–Vitanje pa je promet oviran. Na delu so domači gasilci in pristojne službe.

Zalilo kletne prostore jeza

Na območju občine Maribor je meteorna voda zalila kletne prostore jeza v Melju. Posredovali so gasilci JZZPR PGD Pobrežje, Razvanje in Dogoše, ki so vodo izčrpali iz objekta, poroča bralec Matic, ki nam je poslal tudi zgornje fotografije črpanja vode.

Ob 16.28 so sporočili, da voda zamaka tudi prostore v Grahovem, občina Cerknica.

Sicer pa so danes zjutraj ponekod še odpravljali posledice četrtkove vremenske ujme. Na Štajerskem so tako odstranili nekaj podrtih dreves, iz kleti in nekaj objektov pa izčrpali meteorno vodo.

Pozor, še bo padalo

»Pojavljajo se nevihte z močnejšimi nalivi, ponekod tudi s točo. V prihodnjih urah lahko pričakujemo lokalno močnejše nevihte povsod po Sloveniji,« še poroča Arso. Razmere so bodo proti večeru umirile.

Spremljajte nevarnost toče:

Deli s prijatelji