ŠOKANTNO

Velika iskalna akcija na Bledu, on pa že doma

Objavljeno 24. junij 2016 12.15 | Posodobljeno 24. junij 2016 12.14 | Piše: B. F.

Iskali so ga celo noč, on pa se je odpeljal na Madžarsko.

Zaradi nesreče helikopterja podpora policijskim enotam na državni meji v nobenem primeru ni ogrožena, zagotavljajo na policiji.

BLED – Včeraj popoldne se je trojica madžarskih turistov odpravila na priljubljeno razgledniško točko Osojnica nad Bledom. Ko so se z lahko pristopnega grička vrnili v dolino, je eden od njih odšel v trgovino, druga dva pa sta čakala zunaj. »Eden od dvojice je šel v grmovje opravit malo potrebo,« nam je povedal načelnik postaje GRS Radovljica Toni Smolej.

Ko se je Madžar, ki je bil v trgovini, vrnil do avtomobila, tistega iz grmovja ni in ni bilo. Potem sta ga fanta iskala sama, pretaknila pol Bleda, vključno z vsemi grmovji, kar jih je, a kolega se je vdrl v zemljo. Ker nista več vedela, kaj bi storila, sta se odpravila na policijo in sprožila iskalno akcijo. Reševalci postaje GRS Radovljica, gasilci PGD Bled, Bled-Rečica in Mlino ter policisti so šli v iskalno akcijo, hkrati so uporabili pomoč iz zraka, kajti Bled je preletaval policijski helikopter in iskal pogrešanega iz zraka.

»Akcija je bila ob eni uri prekinjena, malo smo se oddahnili nato pa nadaljevali iskanje,« je razložil načelnik Smolej. »Ob 4.30 pa sta Madžara, ki sta bila z nami, prejela klic kolega, ki je bil že doma. Povedal jima je, da se je počutil slabo, zato se je usedel na avtobus in se odpeljal na Madžarsko. Kot sta nam njegova kolega povedala, naj bi imel težave psihične narave, zato se je to tudi zgodilo.«

Deli s prijatelji