ZAZNAMOVANI

Vegradovi Celovški dvori: ponujali 331 stanovanj, dobili tri varščine

Objavljeno 26. februar 2013 13.02 | Posodobljeno 26. februar 2013 13.02 | Piše: T. L., STA

Stanovanja so ponujali po ocenjeni likvidacijski vrednosti, ki je znašala v povprečju 2000 evrov na kvadratni meter.

Vegradovi Celovški dvori dobili uporabno dovoljenje

LJUBLJANA – Na poziv za zbiranje zavezujočih ponudb za 331 stanovanj, kolikor jih družba Vegrad AM v stečaju prodaja v ljubljanski soseski Celovški dvori, so se z vplačilom varščine odzvali trije kupci. Stečajni upravitelj bo k pogajanjem povabil 251 ponudnikov, ki so oddali nezavezujoče ponudbe, pišejo današnji časniki.

Na prodaj je 50 stanovanj s shrambami in parkirnimi mesti v kletni garažni hiši in s pripadajočim delom zemljišča, 281 stanovanj s shrambami in parkirnimi mesti v kletni garažni hiši in 28 poslovnih enot s pripadajočim zemljiščem.

Za kvadratni meter v povprečju dva tisočaka

Stečajni upravitelj Bojan Klenovšek je stanovanja ponujal po ocenjeni likvidacijski vrednosti, ki je znašala v povprečju 2000 evrov na kvadratni meter. Interes za stanovanja je bil, saj si jih je ogledalo več kot 300 potencialnih kupcev.

Klenovšek je časnikom povedal, da bo 251 ponudnikov, ki so oddali nezavezujoče ponudbe, pozval k neposrednim pogajanjem o ceni posameznega stanovanja. S ceno se bo morala na koncu strinjati upnica Nova Ljubljanska banka.

Deli s prijatelji