ZAGOTOVILO

»Večino težav programa otroške srčne kirurgije smo rešili«

Objavljeno 18. marec 2014 21.55 | Posodobljeno 18. marec 2014 21.57 | Piše: Mo. S.

Generalni direktor UKC Ljubljana Simon Vrhunec je pojasnil, kaj vse so že storili v dobro programa.

UKC Ljubljana.

LJUBLJANA – »V UKC Ljubljana smo se vedno trudili delovati v korist naših pacientov, še posebej v primeru programa otroške srčne kirurgije,« se glasi sporočilo v. d. generalnega direktorja UKC Ljubljana Simona Vrhunca.

Dodaja, da so za otroke, ker niso imeli svojih kirurgov, pridobili zunanje strokovnjake, med katerimi je tudi izraelski kirurg David Mishaly, program pa so dodatno nadgradili z možnostjo operacij v srčnem centru v Münchnu. Poleg tega z UKC Ljubljana sodeluje tudi Igor Šehić, za katerega pa je treba urediti še licenco, da bo to sodelovanje postalo redno. Zaposlili pa so tudi novega kardiovaskularnega kirurga, ki se že usposablja za srčne operacije otrok, še pojasnjuje Vrhunec in dodaja, da so večino težav programa otroške srčne kirurgije rešili, kljub temu pa so odprti pri iskanju rešitev, ki na prvo mesto postavljajo koristi za otroka.

Deseterica se je izpostavila

Medtem pa se je osem pediatrov intenzivistov in dva kardiologa, ki so lani začeli uveljavljati ugovor vesti, v Delovih Ozadjih prvič izpostavilo z imeni in priimki. Gre za pediatre Rudija Branka Gabra, Aido Granda, Mojco Grošelj Grenc, Gorazda Kalana, Silvestra Koprivo, Gorazda Mlakarja, Majo Pavčnik Arnol in Andrejo Škofljanec ter kardiologa Tomaža Podnarja in Sama Vesela. In zakaj se niso izpostavili prej? Menili so, da gre za osebne zgodbe, potem pa so jih označili za nesposobne in lene. Zdaj ob pomoči odvetnika zahtevajo preklic izjav, saj jim je težko, ker se v javnosti ustvarja napačen vtis.

Deli s prijatelji