ANKETA

Večina za družinski zakonik

Objavljeno 16. januar 2012 13.27 | Posodobljeno 16. januar 2012 13.27 | Piše: Aleksandar Lukić

Primc je še vedno trdno prepričan, da jim bo na koncu uspelo.

Aleš Primc, vodja Civilne iniciative za družino in otroka.

LJUBLJANA – Mnenja o družinskem zakonu so sicer precej enakomerno porazdeljena, bi pa zakon vseeno podprla večina vprašanih, v Slovenskem utripu za januar ugotavljajo na Fakulteti za uporabne družbene študije (FUDŠ). Podporo na novo spisanemu družinskemu zakoniku bi izrazilo 44 odstotkov sodelujočih, 36 odstotkov jih je proti, 20 odstotkov vprašanih pa se še ni odločilo, kako bi glasovali.

Za zakon so izobraženi

V telefonski anketi je sodelovalo 914 oseb.

Na FUDŠ izpostavljajo, da bi zakon podprli predvsem mladi do 34 let, bolj izobraženi, prebivalci urbanih področij ter tisti, ki bi volili stranko SD. Pripravljenost za udeležbo na referendumu narašča s stopnjo izobrazbe, poleg tega so se referenduma najbolj pripravljeni udeležiti tisti s srednje velikimi dohodki, glede na volilno izbiro pa tisti, ki bi volili stranki SDS in NSi, so še razbrali iz odgovorov.

Primc: Čaka nas težek boj

»Pričakujemo zahtevno kampanjo in pričakujemo tudi težak boj, ampak zelo sem prepričan, da nam bo na koncu uspelo,« je za Slovenskenovice.si povedal Aleš Primc, vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok. Na vprašanje, kdaj bodo v državni zbor dostavili 40.000 podpisov, nam ni želel odgovoriti. »Pravočasno boste obveščeni. Par zadev še moramo razčistiti, saj nam do danes niso sporočili, koliko je bilo elektronsko oddanih podpisov,« nam je pojasnil in dodal, da so že 6. januarja zaprosili za te podatke, pa do danes še nimajo odgovorov. Na vprašanje, ali potemtakem obstaja možnost, da so zbrali manj kot 40.000 podpisov, Primc suvereno odgovarja, da ne.

Deli s prijatelji