MENJAVA

Večer: Uroš Skuhala se je poslovil, prišel je Struc

Objavljeno 25. september 2012 18.17 | Posodobljeno 25. september 2012 18.01 | Piše: S. J.

Deveta seja nadzornega sveta je Večeru prinesla spremembe.

Skuhala ni več direktor Večera.

MARIBOR – Mesto direktorja časopisno-založniške podjetja Večer je danes zasedel ekonomist Jure Struc. Ta bo na mestu direktorja družbe zamenjal Uroša Skuhala, ki je družbo vodil od 1. decembra 2007 in se je z nadzorniki sporazumno razšel. Z imenovanjem Struca, ki je od leta 2007 opravljal naloge direktorja marketinga Pivovarne Laško, želijo po besedah predsednika nadzornega sveta Dušana Mohorka dati »nov zagon stabilizaciji poslovanja družb« in razvoju ene najpomembnejših medijskih blagovnih znamk v Sloveniji.

Jure Struc je sin nekdanje odgovorne urednice Večera in Delove dopisnice iz Maribora Majde Struc.

Večeru želi dati nov zagon

Struc, ki je bil v največji pivovarni pri nas odgovoren za upravljanje korporativnih komunikacij, stikov z javnostjo ter upravljanje brandov, je ob imenovanju kot svojo primarno nalogo izpostavil zagotavljanje materialnih ter organizacijskih temeljev za dobro delo redakcij. Prav tako pa si želi Večeru dati nov zagon, poskušal bo podreti prek regijskih meja in s tem povečati prihodke.

Pripravljeni na velike izzive na medijskem trgu

Poslavljajoči se Skuhala pa je ponosen, da se je Večeru v zadnjih petih letih uspelo preobraziti iz klasičnega ponudnika informacij v medij, ki je pripravljen na velike izzive na medijskem trgu.

Kakšna so pričakovanja novinarjev?

Aktiv društva novinarjev in zastopstvo uredništva Večer pa od novega direktorja zahtevata dosledno spoštovanje novinarske in uredniške avtonomije, poroča Večer.
 

Deli s prijatelji