ŽLED

Več kot 1000 ljudi še brez elektrike

Objavljeno 15. februar 2014 13.53 | Posodobljeno 15. februar 2014 13.53 | Piše: D. P., STA

Sanacija omrežja poteka, delavci odpravljajo napake in se trudijo, da bi vsi odjemalci vsaj prek agregatov dobili elektriko čim prej.

LJUBLJANA – Na območju Elektra Ljubljana je brez napajanja iz omrežja trenutno 1200 odjemalcev, 1500 pa jih elektriko dobiva prek agregatov. Na območju Elektra Primorska je brez napajanja še 346 odjemalcev električne energije. Vse razpoložljive ekipe in tuji izvajalci še vedno odpravljajo napake, so danes sporočili iz družb.

Na območju Elektra Ljubljana je brez napetosti 150 transformatorskih postaj, od tega jih 80 napajajo prek agregatov. Brez napajanja so transformatorske postaje na območjih Vrhnike, Cerknice, Logatca, Žirov, Kamnika, Kočevja in Ribnice. Zaradi odprave okvar bo dobava električne energije na omenjenih območjih večkrat motena.

Vnovič motnje

Ob tem opozarjajo, da bo v ponedeljek med 22. in 24. uro zaradi popravila 110-kilovoltnega omrežja motena dobava električne energije na območju Starega trga, Cerknice, Logatca in Vrhnike.

Odjemalce Babnega Polja, med Logatcem in Žibršami ter med Logatcem in Kalcami posebej opozarjajo, da bo odprava vseh okvar in s tem izpad dobave električne energije trajala še nekaj dni, zato jih pozivajo, naj se na to ustrezno pripravijo.

Previdno zaradi napetosti

V Elektru Ljubljana še opozarjajo, naj se ljudje ne dotikajo vodnikov in naj z napravami ravnajo, kot da so pod napetostjo. Zaradi začasnega napajanja so nekateri kablovodi položeni po površju in označeni z rdečim trakom »Pozor, električna napetost!«. Kablovodi so pod napetostjo in se jih v nobenem primeru ni varno dotikati ali ob njih izvajati spravila lesa, še dodajajo iz Elektra Ljubljana.

Tudi na območju Elektra Primorska je brez napajanja 57 transformatorskih postaj oziroma 346 odjemalcev električne energije v odročnih, pretežno hribovskih in gorskih območjih na Cerkljanskem in Idrijskem.

Zaradi odročnih in težko dostopnih območij odpravljanje okvar poteka počasneje, na omenjenih področjih pa delavce pri odpravljanju okvar ovira še sneg, je pojasnil direktor sektorja za distribucijsko omrežje v Elektru Primorska Radko Carli.

Sanacija omrežja poteka, delavci odpravljajo napake in se trudijo, da bi vsi odjemalci vsaj prek agregatov dobili elektriko čim prej.

Deli s prijatelji