ZADNJI DAN MINISTER

Veber tik pred zdajci: Počutim se izigranega

Objavljeno 09. april 2015 00.28 | Posodobljeno 09. april 2015 00.29 | Piše: Mo. S.

»Če opozoriš na zakonodajo, ki obstaja … V DZ smo prisegli, da bomo spoštovali pravni red,« je spomnil.

Minister Veber.

LJUBLJANA – V četrtek bo izredna seja državnega zbora (DZ), na kateri bo minister za obrambo Janko Veber najverjetneje razrešen. Očitno bo vse do zadnjega vztrajal, da je v primeru delovanja OVS v zadevi Telekom Slovenije ravnal pravilno in zakonito.

Veber je v oddaji Odmevi na nacionalni televiziji poudaril, da jutri oziroma tik pred zdajci ne bo odstopil, in meni, da o tem niti ni nobenega dvoma. »Postopek je tako daleč, da je možna samo še rešitev z glasovanjem v parlamentu,« je poudaril.

Sicer ponavlja, da je ravnal državotvorno, premierju Miru Cerarju pa je hotel danes še enkrat pojasniti, »kako pomembna je obramba v Sloveniji«. Meni tudi, da pri obrambi države ne gre za politiko. »Poslanci se bodo odločili, kot se bodo odločili, upam, da po svoji vesti,« je povedal, a dodal, da se, če ravnaš državotvorno in zakonito, nato pa gre v DZ predlog za razrešitev, počutiš izigranega. »Ampak obrambna varnost države je nekaj, kar mora skrbeti vsako politično stranko,« je prepričan.

Ostal bo poslanec: To je moja dolžnost

Pred dnevi je razburil tudi z navajanjem kazenskega zakonika, o čemer pa zdaj pravi, da je bil njegov namen le dobronameren in da kazenski zakonik ni sprejet le zato, ker bi si on tako želel. »Če opozoriš na zakonodajo, ki obstaja … V DZ smo prisegli, da bomo spoštovali pravni red,« je spomnil in pristavil, da nihče pač ni hotel razumeti, da je ravnal zakonito.

Noče, da bi zaradi njegove razrešitve stranka SD zapustila koalicijo. Kot pravi, ima z vsemi korektne odnose, bo pa tudi sam ostal v parlamentu kot poslanec, saj da je to njegova dolžnost.

Deli s prijatelji