RAZREŠITEV

Veber se ne da: Moja vest je čista

Objavljeno 31. marec 2015 20.55 | Posodobljeno 31. marec 2015 20.55 | Piše: STA, P. Pa.

Premier je v državni zbor vložil predlog za njegovo razrešitev, a obrambni minister se ne bo dal kar tako.

Bo Veber odstopil sam ali bo počakal na razrešitev?

LJUBLJANA – Obrambni minister Janko Veber je v odzivu na predlog za njegovo razrešitev priznal, da ima predsednik vlade Miro Cerar pravico predlagati njegovo razrešitev, kot ima sam pravico, da pove, kaj se lahko zgodi, če bo Telekom Slovenije pristane v rokah tujcev. »Moja vest je čista,« je v izjavi poudaril Veber.

»Vsak je pri sebi pogledal, kaj mora narediti,« je dejal obrambni minister. Prepričan je, da je z naročilom o oceni učinkov prodaje Telekoma Slovenije za obrambno-varnostni sistem zgolj izpolnil svojo dolžnost kot obrambni minister.

Predlog za razrešitev že v državnem zboru

Predsednik vlade bi se moral po ministrovih besedah najprej vprašati, ali sta tudi on in vlada v celoti opravila vse, kar od njiju zahteva pomembnost in kompleksnost te prodaje. Vse ostalo bo, kot pravi, pojasnil na seji v državnem zboru v postopku njegove razrešitve.

Premier Miro Cerar je v državni zbor danes poslal predlog za razrešitev ministra za obrambo. Cerar prosi, da državni zbor o predlogu odloči v najkrajšem mogočem času. Po ocenah Cerarja je Veber ravnal netransparentno, ko je obveščevalno-varnostni službi ministrstva za obrambo naročil analizo posledic prodaje Telekoma. Veber je večkrat zatrdil, da sam ne bo odstopil.

Deli s prijatelji