PO AFERI

Veber po mnenju Cerarja prestopil mejo

Objavljeno 08. april 2015 00.43 | Posodobljeno 08. april 2015 00.43 | Piše: STA, Mo. S.

Minister Janko Veber pa govori o kazenski ovadbi.

Stranka Mira Cerarja se je zavezala, da bodo poroke istospolnih partnerjev v zakonu.

LJUBLJANA – Premier Miro Cerar ocenjuje, da je minister za obrambo Janko Veber z današnjimi opozorili o spodkopavanju obrambnih ukrepov šel prek običajne meje in mere.

Kazenska ovadba?

Medtem pa je Veber še zaostril svoje izjave. Za STA je navedel, da skupina strokovnjakov razmišlja o kazenski ovadbi zoper predsednika vlade, vendar pa ni razkril njihovih imen. Veber je danes popoldne v izjavi za medije pojasnil, da je Cerarju poslal opozorila o spodkopavanju obrambnih ukrepov v skladu s 366. členom kazenskega zakonika. Na vprašanje, ali to pomeni nekakšno napoved kazenske ovadbe zoper Cerarja oziroma ali o tem razmišlja, pa je zvečer odgovoril, da ne on, pač pa skupina strokovnjakov.

Medtem pa je Cerar ob robu današnje proslave na predvečer 25. obletnice prvih večstrankarskih volitev v Sloveniji komentiral popoldanska Vebrova opozorila. »Današnje izjave Vebra so šle prek neke običajne meje in mere. Jaz jih ta trenutek, ob tem svečanem dogodku, ne želim komentirati,« je dejal. A obenem napovedal, da se bo zagotovo, če bo treba, nanje odzval v prihodnjih dneh.

Na dan je privlekel 366. člen

Že pred tem so iz Cerarjevega kabineta sporočili, da je Cerar popoldne od Vebra prejel več sporočil udeležencevimage, ki se nanašajo na petkovo zasedanje sekretariata Sveta za nacionalno varnost. Prav tako ne razumejo povezave med vsebinami, ki jih je obravnaval sekretariat, in 366. členom kazenskega zakonika, ki ga omenja minister. Ta člen določa, da se tistega, ki uniči obrambne naprave, obrambne objekte, položaje, orožje ali druga obrambna sredstva, jih napravi neuporabna ali kako drugače ovira ali opušča obrambne ukrepe države, kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Deli s prijatelji