ZAMENJAVE

Ve se, kdo bo zamenjal Kucler Dolinarjevo

Objavljeno 18. oktober 2013 17.41 | Posodobljeno 18. oktober 2013 17.41 | Piše: STA, T. L.

Odhaja na notranje ministrstvo, mesto načelnice UE Ljubljana pa bo v soboto začasno prevzela tamkajšnja vodja oddelka za splošne in kadrovske zadeve Sandra Šeligo.

Mojca Kucler Dolinar.

LJUBLJANA – Po današnjem odhodu Mojce Kucler Dolinar z mesta načelnice Upravne enote (UE) Ljubljana bo v soboto vodenje te enote začasno prevzela tamkajšnja vodja oddelka za splošne in kadrovske zadeve Sandra Šeligo, so pojasnili na upravni enoti. Na notranjem ministrstvu pa so potrdili, da se bo Kucler Dolinarjeva zaposlila pri njih.

Ne bo načelnica, bo pa delala v službi za upravne enote

Kucler Dolinarjeva je namreč sprejela delovno mesto, ki so ji ga na ministrstvu ponudili ob razrešitvi, delala pa bo v službi za upravne enote.

Minister za notranje zadeve Gregor Virant je, še preden je Kucler Dolinarjeva nastopila funkcijo, sporočil, da bodo ponovili postopek izbire načelnika UE Ljubljana, saj da okoliščine imenovanja Kucler Dolinarjeve vzbujajo dvome o odprtosti in transparentnosti postopka. Kucler Dolinarjeva je bila namreč imenovana dva dni pred prenehanjem funkcije vlade Janeza Janše, službo načelnice pa bi morala nastopiti z 2. oktobrom, več kot sedem mesecev po imenovanju.

Kucler Dolinarjeva, tudi ljubljanska mestna svetnica NSi, je prepričana, da je bil postopek imenovanja izveden transparentno in zaradi možnosti zlonamernih presoj še dodatno skrbno ter v skladu s predpisi. Je pa razrešitev Kucler Dolinarjeve tudi eden od razlogov, zakaj so se v NSi odločili, da bodo zoper ministra Viranta vložili interpelacijo.

Razpisa za novega načelnika še niso objavili

Postopki za izvedbo javnega natečaja za načelnika ljubljanske upravne enote so na notranjem ministrstvu začeli v ponedeljek, razpis pa še ni bil objavljen. Šeligova bo upravno enoto kot vršilka dolžnosti vodila do imenovanja novega načelnika oziroma največ šest mesecev.

Kucler Dolinarjevo je marca letos imenoval takratni minister za infrastrukturo in prostor, ki je opravljal tekoče posle in je bil po odhodu Senka Pličaniča pooblaščen tudi za vodenje resorja za pravosodje in javno upravo – Zvonko Černač.

Poleg nje je Černač takrat imenoval še sedem načelnikov upravnih enot, med njimi tudi nekdanjega generalnega sekretarja vlade Janeza Janše Boža Predaliča za načelnika grosupeljske upravne enote. Predaliča je Virant prav tako razrešil takoj po nastopu funkcije.

Deli s prijatelji