VIDIJO ZAROTO

Včerajšnja sedmica: zakaj so potrebovali toliko časa za objavo

Objavljeno 18. september 2014 12.39 | Posodobljeno 18. september 2014 12.39 | Piše: A. L.

Izžrebane številke in podatek, da sedmica je, so objavili šele ob 22.45.

LJUBLJANA – »Rezultatov še ni na spletni strani Loterije,« nam je včeraj nekaj po 20. uri sporočilo več naših bralcev, ki so se potegovali za možnost 3,8-milijonskega dobitka (katere številke so bile dobitne, izveste tukaj). Tudi ob 22.16 jih še ni bilo, čeprav jih navadno objavijo kmalu po 20. uri.

Še več, na spletni strani je še vedno pisalo, da žrebanje šele bo, pa čeprav bi ob 22.16 (glej zgornji posnetek zaslona) že zdavnaj moralo biti opravljeno.

Številni so takoj pomislili na zaroto.

Povečano število vplačil

Na naša vprašanja so iz Loterije Slovenije odgovorili: »Obdelava podatkov je zaradi povečanih vplačil včeraj trajala nekoliko dlje kot običajno.« Dodajajo, da so neuradne izide objavili ob 22.45 na spletni strani in na prodajnih mestih Loterije Slovenije.

Vse igralce in zainteresirano javnost pa pomirjajo: »Celoten postopek prirejanja iger na srečo je pod stalnim nadzorom Finančne uprave RS, ki še posebej natančno pregleda vse večje dobitke – tako bo zagotovo tudi to, 3,826.930,97 evra vredno sedmico, ki je bila vplačana prek spletnega portala www.eloterija.si.«

Deli s prijatelji