SEJA

Včeraj o Bratuškovi za zaprtimi vrati, SDS hoče javno razpravo

Objavljeno 21. oktober 2014 19.52 | Posodobljeno 23. oktober 2014 19.56 | Piše: STA, P. Pa.

Se bo seja, na katero sta bila vabljena bivša premierka in zdajšnji premier, vendarle nadaljevala?

Alenka Bratušek na izredni seji DZ.

LJUBLJANA – V stranki SDS pričakujejo, da bo predsednik mandatno-volilne komisije Mitja Horvat (SMC) v doglednem času vnovič sklical sejo, na kateri obravnavajo spornost postopkov predlaganja nesojene kandidatke za evropsko komisarko Alenke Bratušek v času, ko je še opravljala tekoče posle vlade.

Horvat je sejo MVK, katere velik del je potekal za zaprtimi vrati, v torek preložil za nedoločen čas. Če seje v doglednem času ne bo sklical in ne bo javna, bodo v SDS to točko predložili za obravnavo na seji državnega zbora, je na današnji novinarski konferenci povedal poslanec SDS Anže Logar.

Razlog za to, da je seja s to točko javna, je po njegovem mnenju tudi odločba informacijske pooblaščenke, da je treba z magnetograma seje vlade, na kateri so se seznanili s predlogom za komisarske kandidate, umakniti stopnjo interno in se magnetogram lahko javno objavi.

Logar pričakuje, da se predsednik vlade Miro Cerar ne bo posluževal procesnih postopkov za zavlačevanje z objavo magnetograma v obliki pritožbe na upravno sodišče, pač bo spoštoval odločbo informacijske pooblaščenke in umaknil stopnjo interno z dokumenta v najkrajšem mogočem roku.
 

Deli s prijatelji