ZASLIŠANJE

Vaskrsić na policiji zaradi uničenja nekdanje hiše

Objavljeno 17. april 2012 13.34 | Posodobljeno 17. april 2012 13.36 | Piše: S. J.

Vaskrsić zanika, da bi pred deložacijo uničil notranjost hiše.

LITIJA, LJUBLJANA – Natančno mesec dni po prisilni deložaciji družine Zorana Vaskrsića iz stanovanjske hiše v litijskem naselju Praprošče so Vaskrsića zaslišali na litijski policijski postaji. Časnik Delo poroča, da je novi lastnik hiše Matjaž Lazar Vasrksića prijavil policiji zaradi poškodovanja notranjosti hiše. Lazar, ki je hišo zavaroval že pred deložacijo, je zgrožen ugotovil, da je notranjost hiše popolnoma uničena in da se vanjo ne bo mogel vseliti brez temeljite obnove, ki pa ne bo poceni. Škoda naj bi znašala okoli 30.000 evrov.

Požagana je centralna kurjava, odstranjeni so radiatorji, prerezane električne inštalacije, poškodovane ploščice in okenske police ter med drugim tudi umivalnik in stene, je povedal Lazar.

Vaskrsić bo tožil Lazarja

Zoran Vaskrsić je potrdil, da so ga včeraj dopoldne res zaslišali na litijski policijski postaji, vendar pa zanika, da bi kar koli v hiši poškodoval: »Po navodilih odvetnice sem iz hiše odnesel samo tisto, kar je bila moja last. Ničesar nismo poškodovali.« Proti Lazarju pa je napovedal tožbo.

V bran Vaskrsiću član gibanja 15o

Vaskrsiću se je v bran postavil Ifran Bečirović, član gibanja 15o, ki je ostro nasprotovalo deložaciji družine. Bečirović trdi, da notranjosti hiše niso poškodovali člani gibanja, tega pa ni mogel storiti niti Vaskrsić, saj so bila vrata hiše takoj po vstopu in ogledu prostorov sodnega izvršitelja zapečatena.

Denarna kazen ali zapor?

Na policijski upravi Ljubljana so sicer potrdili, da vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, ki se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do dveh let.

Deli s prijatelji