VREMENSKA

Vas zebe? V Skandinaviji je toplejše kot pri nas

Objavljeno 01. oktober 2015 17.11 | Posodobljeno 01. oktober 2015 17.11 | Piše: S. U.

Najvišje dnevne temperature se bodo v švedski prestolnici danes približale 17 stopinjam Celzija.

LJUBLJANA, STOCKHOLM – Težko je verjeti, ampak temperature so v teh dneh v Skandinaviji ponekod višje kot pri nas. Danes ob 8.00 so na primer v Stockholmu namerili skoraj 11 stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature pa se bodo v švedski prestolnici približale 17 stopinjam Celzija.

»Drži, temperature so zaradi dotoka toplega zraka z zahoda v južnem delu Švedske in južnem delu Norveške višje kot pri nas. Tako bo še še jutri, potem pa počasi se vrnejo v 'normalno' stanje,« nam je zaupal dežurni meteorolog Agencije RS za okolje (Arso) Janez Markošek.

Preberite si več o vremenu.

Kaj pa pri nas?

Medtem bo v Sloveniji danes zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija. Tudi jutri bo precej jasno z najnižjimi temperaturami od 2 do 8. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 17 do 20, na Primorskem do okoli 24 stopinj Celzija, je še zapisano na spletnih straneh Arsa. 

Tudi obeti kažejo, da bo v soboto v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji pretežno oblačno, v nedeljo pa bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno.


 

Deli s prijatelji