SOGLASNO

Varčevanje: poslanci sebi odobrili računalniško opremo, DS pa avto

Objavljeno 11. maj 2012 20.45 | Posodobljeno 11. maj 2012 20.49 | Piše: S. J., STA

Državni svet bo dobil nov avtomobil in dva računalniška strežnika, državni zbor pa se nadeja najema dodatnih prostorov in nakupa računalniške opreme.

Državni svet bo dobil mercedesa.

LJUBLJANA – Poslanke in poslanci so na današnji seji potrdili odlok o letnem načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem države. S potrditvijo odlokov o načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem so državnemu svetu (DS) tudi soglasno odobrili nakup novega avtomobila in dveh računalniških strežnikov, državnemu zboru pa najem dodatnih prostorov in nakup računalniške opreme.

Odlok o načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem države potrjen

Po besedah državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje in javno upravo Helmuta Hartmana odlok o letnem načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem države predvideva za slabih 150 milijonov evrov prihodkov in slabih 95 milijonov evrov odhodkov.

Povedal je še, da bo po potrditvi odloka v državnem zboru vlada določila kvote, do katerih bodo lahko upravljavci premoženja sklepali pravne posle v zvezi z nepremičninami, ki niso sprejeti v načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem.

Izbran je bil mercedes

Odlok o načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem državnega sveta, ki so ga prav tako potrdili poslanci, predvideva nakup službenega avtomobila v vrednosti 33.360 evrov in dveh računalniških strežnikov v višini 15.760 evrov.

Dosedanji službeni avtomobil je bil namreč ukraden, najem novega vozila pa je po besedah predstavnikov državnega sveta predrag. Državni svet je za avtomobil pred kratkim izvedel javno naročilo, na koncu pa je med dvema ponudbama izbral mercedes-benz E 250 CDI 4matic.

Oddaja devetih službenih stanovanj

Odlok o načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem državnega zbora predvideva najem dodatnih prostorov na Tomšičevi in Beethovnovi ulici ter najem parkirnih prostorov na Trgu republike in na Kongresnem trgu v skupni vrednosti 468.440 evrov. Hkrati predvideva nakup računalniške opreme v višini 545.000 evrov (gre za prenovo požarnih pregrad in strežnikov, hrbtenice omrežja in vključitev uporabniških vsebin na spletni portal).

Poslanci so danes potrdili tudi odlok o načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem ustavnega sodišča, ki predvideva oddajo devetih službenih stanovanj uslužbencev ustavnega sodišča za mesečno najemnino v skupni višini nekaj manj kot 2000 evrov.

Deli s prijatelji