GROŽNJE?

»Varčevalne ukrepe bosta občutila Stanovnik in Janković«

Objavljeno 01. maj 2012 21.27 | Posodobljeno 01. maj 2012 21.28 | Piše: Mo. S.

Ljubljanski mestni odbor SDS se ne strinja s tem, da nas na delavske pravice opozarjajo tisti, ki imajo največ.

Zoran Janković in Janez Stanovnik.

LJUBLJANA – Mestni odbor SDS Ljubljana ob prazniku dela opozarja na to, da nas na varovanje delavskih pravic opominjajo tisti, ki imajo največ in hkrati o svojem premoženju ne želijo govoriti.

Presenečajo s skrbjo za pravice delavcev

»Prvi sindikalist, ki 'ne da 2. maja,' ne želi razkriti višine svoje plače. Prvi borec, ki po poročanju medijev mesečno v žep spravi sedem tisočakov, grmi, da ne bo dopustil varčevanja na plečih najšibkejših. In prvi meščan, čigar družinsko premoženje revija Manager ocenjuje na 17,1 milijona evrov, njegov paradni projekt stadion Stožice pa slovi po neplačilu podizvajalcem, kljub temu vsakič znova preseneti z domnevno skrbjo za pravice delavcev,« so zapisali na svoji spletni strani.

Občutila bosta varčevalne ukrepe

Z omenjenimi »protivladnimi protagonisti« pa se v mestnem odboru SDS tudi strinjajo, in sicer s tem, da vlada ne sme varčevati na najšibkejših in tudi ne bo. Pravijo, da ukrepi upoštevajo finančne zmožnosti posameznika, zato velik del ukrepov ne bo prizadel tistih, ki prejemajo 625 evrov neto na družinskega člana. »Štiričlanska družina z mesečnim prejemkom neto do 2499 evrov večine teh ukrepov ne bo občutila, jih pa bosta Stanovnik s svojo bogato pokojnino in Janković s svojim elitni življenjskim slogom,« dodajajo.

Deli s prijatelji