IZREDNA SEJA

V ŽIVO: Poslanci spet v prazno, na tapeti KPK

Objavljeno 24. marec 2014 13.01 | Posodobljeno 24. marec 2014 13.50 | Piše: D. P.

Jerko Čehovin (PS) je prepričan, da gre pri taki izredni seji za mini interpelacijo.

LJUBLJANA – »Vlada ne podpira prenosa pristojnosti nadzora premoženja funkcionarjev od KPK na računsko sodišče. Veljavna ureditev se je izkazala kot primerna in učinkovita,« je v bran KPK stopil Boštjan Šefic, sekretar na ministrstvu za notranje zadeve, v uvodu izredne seje o protikorupcijski komisiji. »Ni pravi čas za ukinitev protikorupcijske komisije,« menijo v Desusu. 

Brezplodna seja

»Boj proti korupciji naj bi bil stična točka opozicije in pozicije,« meni Matej Tonin (NSi). »To je še ena od sej, kjer bomo razpravljali v prazno,« je opozoril Tonin, ki mu je žal, da predlogi opozicije niso bili sprejeti.

Jerko Čehovin (PS) je prepričan, da gre pri taki izredni seji za mini interpelacijo. »Enkrat je to zoper nekdanjega predsednika, drugič je to generalni tožilec, danes pa očitno KPK, ki odhaja.«

Za diskreditacijo drugih

»Gre za odlagališče propadlih tranzicijskih kadrov. Maske so padle, KPK ni apolitična, ampak politična organizacija. Te kadre uporabijo ali pa zlorabijo za diskreditacijo drugih,« je povedal v razpravi poslanec SDS Branko Grims.

Pleteničijo

»Kaj je KPK naredil do danes?« se je na glas vprašal poslanec SDS Vinko Gorenak, ki je pohvalil le izdelavo aplikacijo Supervizor. »Kaj pa ostalo? Da nas je seznanila, da je v bankah veliko korupcije. Saj vsi vemo, da manjka pet milijard. So razkrili kako ime? Niso! Pleteniči le z načelnimi mnenji in izrazi …«

Deli s prijatelji