PREDSEDNIK STRANKE

V vrsti za naskok na Židanov stolček naj bi jih bilo veliko

Objavljeno 05. november 2014 11.02 | Posodobljeno 05. november 2014 11.02 | Piše: STA, K. K.

Med evidentiranimi kandidati naj bi bila tudi evropska poslanka Tanja Fajon, ki se je po nekaterih javnomnenjskih raziskavah povzpela tudi med najbolj priljubljene politike.

LJUBLJANA – Opolnoči se je iztekel rok za evidentiranje kandidatov za funkcije v SD, ki jih bo stranka volila na kongresu 10. januarja. Kdo so evidentirani kandidati, bo jasno 13. novembra na predsedstvu SD, ki bo sprejelo predlog kandidatnih list. Iz virov blizu SD je slišati, da je za najvišjo funkcijo evidentiranih več vidnih posameznikov stranke.

Židan čaka na pogovor

Predsedujoči SD Dejan Židan je v minulih dneh že pojasnil, da je med evidentiranimi kandidati za predsednika. Njegova končna odločitev, ali bo kandidiral, pa bo temeljila tudi na podlagi pogovora z mrežo stranke. Čeprav se je SD na predčasnih parlamentarnih volitvah slabo odrezal, pa se je toliko bolje na lokalnih volitvah, kar bo verjetno tudi vplivalo na Židanovo odločitev. Iz virov blizu stranke je slišati, da ima kar močno podporo.

Fajonova naskakuje

Med evidentiranimi kandidati naj bi bila tudi evropska poslanka Tanja Fajon, ki se je po nekaterih javnomnenjskih raziskavah povzpela tudi med najbolj priljubljene politike.

Do 12. novembra bodo v SD oblikovali osnutek kandidatnih list, ki ga pripravi kandidacijska komisija. Predlog list bodo sprejeli na predsedstvu SD, ki bo prihodnji teden, od tedaj do sredine decembra pa bo v mreži stranke potekala razprava o predlogu kandidatnih list. Predsedstvo SD bo kandidatne liste določilo 18. decembra, so kadrovske postopke za 10. kongres pojasnili v SD.

Deli s prijatelji