HEKTOLITER

V vročih dneh 
se odžeja z vodo

Objavljeno 25. julij 2016 11.09 | Posodobljeno 25. julij 2016 11.09 | Piše: A. A.

Karolina Dovnik iz Limbuša zaradi ☼bolezni ne sme piti sladkanih pijač.

Tokratni hektoliter smo odpeljali v Limbuš. Foto: Aleš Andlovič

LIMBUŠ – »Lepo, lepo,« je dejal upokojenka Karolina Dovnik, ko smo na njeno dvorišče stanovanjske hiše v Limbušu zložili hektoliter pijače. Hkrati pa je priznala, da doslej z nagradnimi igrami ni imela sreče. »Nič. Prav nič še nisem dobila doslej,« je potarnala. Da ji v življenju ni posuto z rožicami, je še dodala in priznala, da letos z dopustom ne bo nič: »Primanjkuje denarja.« Tako kot domala vsepovsod v Sloveniji.

Upokojenka, ki je v svojih aktivnih časih denar služila v knjigovodstvu, se na morje ali drugačen oddih ne bo podala, zato pa nam je povedala, da je pred njo »izlet« v Avstrijo. Tam bo obiskala znanko in ji morda tudi pomagala pri vsakdanjih opravilih. S seboj bo odnesla tudi kakšno plastenko ali dve osvežilne pijače Dana, preostanek pa bo darovala. »Zaradi bolezni ne smem uživati sladkih pijač,« nam je povedala Karolina.

A brez skrbi, pijača zagotovo ne bo romala v koš. Karolina že ve, kdo bo prejemnik poletne osvežilne donacije. »Hčerki in vnuka bodo tega še kako veseli. Oni so mladi in lahko pijejo takšne reči,« je sklenila Karolina in dejala, da se v najbolj vročih dneh najbolj odžeja s hladno vodo. Pa ne ustekleničeno, kar tisto iz pipe. Kako tudi ne, ko pa je znano, da je mariborska voda med najbolj neoporečnimi v Sloveniji. 

Deli s prijatelji