VOLITVE

V volilnih skrinjicah že prvi »predsedniški« glasovi

Objavljeno 27. november 2012 09.01 | Posodobljeno 27. november 2012 09.01 | Piše: T. L., STA

Predčasno glasovanje poteka od danes do četrtka med 9. in 17. uro.

SDM ne bo podprla nobenega od predsedniških kandidatov.

LJUBLJANA – Volivke in volivci, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležili drugega kroga volitev predsednika republike, lahko svoj glas oddajo na predčasnem glasovanju, ki se začenja danes. Predčasno glasovanje bo potekalo od danes do četrtka med 9. in 17. uro. Volivke in volivci lahko svoj glas oddajo na sedežih upravnih enot, v Ljubljani pa tudi na izpostavah Vič, Moste - Polje, Šiška, Center in Bežigrad. 

Osebni dokument je nujen

Volivci lahko na predčasnem glasovanju glasujejo le na tisti upravni enoti, na območju katere imajo stalno prebivališče, sicer pa je glasovanje povsem enako kot na dan volitev. S seboj naj prinesejo osebni dokument.

V četrtek pa se bo iztekel rok, do katerega je mogoče zahtevati nekatere posebne oblike glasovanja. Volivci, ki bi želeli glasovati zunaj kraja stalnega prebivališča, bodo to lahko v nedeljo storili na posebnih voliščih.

Zaprosila za leteči odbor

Prav tako je do četrtka mogoče zaprositi tudi za glasovanje na domu. Volivce, ki zaradi bolezni ali slabše gibljivosti ne bodo mogli priti na volišča, bo v nedeljo na domu obiskal t. i. leteči odbor. Isti dan se izteče tudi rok, do katerega lahko volivci zahtevajo glasovanje na volišču, ki je dostopno invalidom.
 

Deli s prijatelji