MENJAVE

V upravi Mercatorja tudi Drago Kavšek

Objavljeno 28. maj 2012 21.50 | Posodobljeno 28. maj 2012 21.52 | Piše: Mo. S., STA

Kavšek v slovenskega trgovca prihaja iz Fructala.

Drago Kavšek.

LJUBLJANA – Nadzorni svet Mercatorja je danes imenoval Draga Kavška za člana uprave, pristojnega za področje financ in informatike, hkrati pa je s tega položaja razrešil Melito Kolbezen. Kavšku začne petletni mandat teči s 1. junijem, so po seji nadzornikov sporočili iz Mercatorja, istega dne pa bo funkcijo predsednika uprave prevzel tudi Toni Balažič, ki v Mercator prihaja iz Žita.

Ta je 18. maja ob imenovanju izrazil prepričanje, da bo njegova nova ekipa začela delati še pred poletjem. »Vizija je trenutno imeti štiričlansko upravo,« je dejal. Preostala dva člana uprave bosta predvidoma imenovana na naslednji seji nadzornega sveta, ki bo 18. junija, pravijo v Mercatorju.

Ekonomist iz Fructala

Kavšek, ki je ta mesec praznoval 38. rojstni dan, je po izobrazbi ekonomist, v Mercator pa prihaja iz ajdovskega Fructala, kjer je od leta 2011 predsednik uprave.

Debeljak še do konca septembra

Prejšnja uprava Mercatorja pod vodstvom Žige Debeljaka je konec marca odstopila. Debeljak bo s ciljem čim bolj tekočega prehoda menjave vodstva predvidoma do 30. septembra opravljal funkcijo svetovalca uprave, preostali člani pa bodo funkcije opravljali do imenovanja novih članov uprave.

Uprava Mercatorja z Debeljakom na čelu se je za odstop s položaja odločila, ker je nezaupanje med upravo Mercatorja in posameznimi večjimi lastniki zaradi drugačnih pogledov na nekatere vidike prodaje družbe Agrokorju oslabilo zmožnost uprave za učinkovito vodenje poslov in urejanje odnosov s poslovnimi partnerji ter drugimi deležniki.
 

Deli s prijatelji