STAVKA

V Tešu pojasnjujejo, kaj so počeli »v duhu dobrega gospodarja«

Objavljeno 12. april 2016 18.07 | Posodobljeno 12. april 2016 18.09 | Piše: Mo. S.

»Prepričani smo, da bo v prihodnjih dneh oblikovana pogajalska skupina obeh strani, ki bo imela za cilj čim prejšnjo zaustavitev stavke,« so zapisali.

Termoelektrarna Šoštanj.

ŠOŠTANJ – Po današnji dramiimage v Termoelektrarni Šoštanj (Teš) so v Tešu in Holdingu Slovenske elektrarne (HSE) zdaj dogajanje končno pojasnili.

Kot pravijo, je bila danes dveurna napovedana stavka zaposlenih, v obvestilu o stavki pa je odbor napovedal, da se bodo stavkovne aktivnosti izvajale na delovnih mestih. »Poleg tega pa določilo 2. odstavka 5. člena Zakona o stavkah določa, da stavkovni odbor in delavci, ki sodelujejo v stavki, ne smejo delavcem, ki ne sodelujejo v stavki, preprečevati, da bi delali. Poslovodstvo Teša se je glede na dogajanja preteklih dni odločilo posebej zavarovati vitalne dele družbe Teš in tako v duhu dobrega gospodarja preprečiti povzročitev potencialne materialne in poslovne škode družbi. Dejstvo je, da so proizvodni objekti kritična infrastruktura in temu primeren je bil tudi današnji odziv poslovodstva Teša,« so sporočili.

V Dravskih elektrarnah Maribor je stavka potekala v okviru stavkovnih pravil, ekscesov ni bilo, poslovodstvo družbe pa stavkajočih ni omejevalo, so dodali.

Prepričani o obojestranskem zadovoljstvu

Vodstvo HSE je stavkovni odbor Sindikata dejavnosti energetike pozvalo k začetku pogovorov in pogajanj ter oblikovanju konstruktivnega dialoga, ki bi pripomogel k obojestransko zadovoljivim rešitvam. »Prepričani smo, da bo v prihodnjih dneh oblikovana pogajalska skupina obeh strani, ki bo imela za cilj čim prejšnjo zaustavitev stavke,« so zapisali v sporočilu za javnost.

 

Deli s prijatelji