TERNA

V Terni zadel tisoč evrov, 
Jožico bo peljal na morje

Objavljeno 07. julij 2016 19.55 | Posodobljeno 07. julij 2016 19.57 | Piše: Lovro Kastelic

Velika nagradna igra Slovenskih novic osrečila Jožefa Žuniča iz Pribincev.

Že 38. nagradna igra Terna bo v Slovenskih novicah osrečevala vse do sobote 20. avgusta. Že na samem začetku je bogato osrečila našega naročnika Jožefa Žuniča. Foto: Marko Feist.

PRIBINCI – V Beli krajini obstaja vasica Žuniči. Od koder izvirajo – Žuniči. Prav gotovo so bili od tam predniki Jožefa Žuniča iz Pribincev pri Adlešičih.

Jožef je naš dolgoletni naročnik: »Na Slovenske novice sem naročen že več kot deset let!« Z zadovoljstvom je še dodal: »To je časopis, na katerega mislim biti še dolgo naročen, saj me žive zgodbe realnih ljudi veliko bolj pritegnejo kot pa tiste dolgočasne o dolgočasnežih.« Že čez dva tedna bo praznoval okroglo obletnico, star bo 60 let.

Darilo dva tedna pred praznovanjem

Zgodilo pa se je, da ga je že tako zgodaj, dva tedna pred praznovanjem, presenetilo najlepše darilo. »Saj sprva sploh nisem mogel verjeti!« je polagoma razodeval nekdanji avtoprevoznik, ki je za Viator 15 let po bivši Jugi prevažal kremenčev pesek, zdravila, pohištvo, živila in drugo, bilo je to tako ali tako, kot pravi, njegovo daleč najlepše obdobje.

»Takšnih časov zlepa ne bo več,« je bil že v naslednjem hipu kar malce pesimističen. Še posebno ko so se mu v spomin prikradle vse tiste družabne postojanke, ki so jih opravljali, denimo, v Liki, kjer se je kar cedilo, ne more pozabiti, od najbolj slastne in tako poceni jagnjetine.

Potem je prišla krvava vojna in zaprla vse poti na jug, zaradi česar se je moral Jožef, če je hotel preživeti, mahoma prekvalificirati v kmetovalca. Danes ima zato prašičjo farmo z dvesto prašičjimi komadi!

Kljub obilici dela sleherno jutro nestrpno pričakuje poštarja, ki mu dostavi njegov najljubši časopis. In tudi v ponedeljek je bilo tako. Ko je Slovenske novice že držal čvrsto v svojih rokah in že kar na dvorišču na nekaj posumil. »Kot po navadi sem na naslovnici opazil Ternino nalepko, ta pa je bila to pot malce drugače nalepljena,« se je spominjal. Ko jo je slednjič odlepil, se je zazrl v tri enake simbolčke, v Terno! »Prepričan sem bil, da so le reklamnega značaja …« Ker še nikdar ni takole zadel, je bil do kraja nejeveren. Zato si je za nameček prebral drobni tisk in nenadoma onemel. »Šele takrat sem skužil!«

Da je zadel tisoč evrov!

O čemer je takoj obvestil ženo Jožico, pa tudi ta ni verjela, »a se hecaš«?! Če ne prej, mu bo verjela, ko se bosta po daljšem času spet odpravila na morje, tja v Borik. Takrat bo ugotovila, da so bile letošnje počitnice – v bistvu najcenejše doslej. In to samo zaradi Terne, te velike nagradne igre Slovenskih novic, že 38. po vrsti, ki lahko osreči, dragi bralke in bralci, tudi vas! Že 38. nagradna igra Terna bo v Slovenskih novicah osrečevala vse do sobote 20. avgusta. Že na samem začetku je bogato osrečila našega naročnika Jožefa Žuniča. 

Deli s prijatelji