MRZLO BO

V sredo bo sneženje zajelo vso Slovenijo

Objavljeno 04. februar 2013 21.28 | Posodobljeno 04. februar 2013 21.28 | Piše: A. K.

Temperature se bodo od četrtka naprej spustile pod ničlo.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Čeprav konec prihodnjega meseca prihaja pomlad, ni videti, da se bomo najhladnejšega letnega časa tako hitro znebili. V prihodnjih dneh bo namreč Slovenijo znova zajelo sneženje.

»Po nižinah bo zapadlo okrog pet centimetrov, višje pa do deset centimetrov snega,« nam je povedal dežurni prognostik Andrej Velkavrh. Padavin bo na splošno manj, kot ji je bilo doslej, a bodo te bolj v obliki snega, je dodal.

Sneg naj bi po zdajšnjih napovedih padal le v sredo, od četrtka dalje pa bo vreme suho in sončno. Kljub temu bodo temperature precej nizke. Jutranje se bodo spustile krepko pod ničlo, in sicer tudi do –7 stopinj, dnevne pa se bodo gibale okoli 5 stopinj nad ničlo.

Vreme v prihodnjih dneh

V ponedeljek popoldne bo v zahodni polovici države precej jasno, postopno pa se bo jasnilo tudi v vzhodnih krajih. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V torek bo delno jasno, čez dan pa se bo pooblačilo. Pihal bo jugozahodnik. Ponekod v zahodni in južni Sloveniji bo proti večeru občasno rahlo padalo. Najnižje jutranje temperature bodo od –5 do 0, v alpskih dolinah do –9, ob morju okoli 1, najvišje dnevne pa od 4 do 10, v severozahodnih krajih malo nad 0 stopinj Celzija.

V sredo zvečer se bo zjasnilo

V noči na sredo in v sredo bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami, lahko pa tudi zagrmi. Tudi po nižinah bo večinoma snežilo. Padavine bodo popoldne postopno ponehale in zvečer se bo od severozahoda zjasnilo. V četrtek bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Deli s prijatelji