NAPOVED

V soboto sneg do nižin, bel bo tudi božič

Objavljeno 14. december 2011 09.25 | Posodobljeno 14. december 2011 09.26 | Piše: Mo. S.

V petek bo pihal močan veter, nato pa se bo ozračje precej ohladilo.

Snežna odeja naj bi zdržala vsaj do božiča.

LJUBLJANA – Kot kaže, se nam za božično-novoletne praznike obeta prava zima, z njo pa prihaja tudi snežna odeja, saj se bo konec tedna precej ohladilo. »V soboto bo sneg, za zdaj kaže, da vse do nižin,« nam je povedal dežurni meteorolog Agencije RS za okolje (Arso) Andrej Pečenko.

Pričakujemo lahko bel božič

»Mrzlo obdobje bo trajalo vsaj do božiča, če ne več. Snežna odeja bo ostala, tako da bo prava zima,« je še dejal ter tistim, ki nameravate oddih poiskati na smučiščih, zagotovil, da bodo seveda tudi strmine prejele kar precej snega.

V petek bo močno pihalo

Do sobote pa bo za ta letni čas še razmeroma toplo. »Za zdaj pa posebnosti še ne bo, z izjemo jugozahodnega vetra, ki bo v petek kar močan, ponekod bo lahko pihal tudi do 100 kilometrov na uro. Po nižinah verjetno ne, bo pa toliko pestreje v više ležečih krajih,« je še dodal Pečenko.

Do petka bo še deževalo

Danes lahko v zahodnem in osrednjem delu države dežuje, popoldanske temperature bodo segle do 13 stopinj Celzija, ponoči se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo in v četrtek zvečer tudi ponehale. Meja sneženja se bo spustila do 700 metrov nadmorske višine. Nato pa zaradi prihajajoče hladne fronte sledi že omenjeno hladno obdobje, ki bo s sneženjem zagotovo največ veselja prineslo otrokom.

Deli s prijatelji