ČETRTA VSTAJA

»V soboto pravnomočne obsodbe za tajkune in politikante«

Objavljeno 07. marec 2013 19.10 | Posodobljeno 07. marec 2013 19.09 | Piše: S. U.

V soboto že četrta vseslovenska ljudska vstaja, ki bo potekala od 15. do predvidoma 22. ure.

LJUBLJANA – Kot vse kaže, politična elita še vedno ni dojela legitimnih zahtev državljank in državljanov, zato bo v soboto, od 15. do predvidoma 22. ure v Ljubljani potekala četrta vseslovenska ljudska vstaja.

Ponovno zahtevajo odstop političnih elit

»Osnovna zahteva protestov ostaja neizpolnjena. Zahtevamo odstop nesposobnih in s korupcijo prepredenih političnih elit v Republiki Sloveniji. Zahtevamo predčasne volitve. Od morebitne prehodne vlade vnaprej zahtevamo, da takoj določi datum volitev. Dokler naša osnovna zahteva ne bo izpolnjena, se bo vstajniško gibanje nadaljevalo na ulicah in trgih.  Poleg tega želimo s shodom spodbuditi državljanke in državljane k še bolj aktivni državljanski drži. Politična elita dokazuje, da ni sposobna narediti bolj temeljitih sprememb zgrešene politiki niti se ni sposobna očistiti korupcije, klientelizma in nepotizma. Zato bo moral narod sam prevzeti odgovornost za svojo usodo,« menijo v odboru Vseslovenske ljudske vstaje.

Začetek zbiranja je ob 15. uri na Kongresnem trgu. Sledil bo pohod po ulicah Ljubljane, na katerem bo menda prišlo do ljudske pravnomočne obsodbe tajkunov in politikantov, ki so okradli Slovenijo v zadnjih dvajsetih letih. Pohod se bo zaključil na Kongresnem trgu v Ljubljani (in ne na Trgu republike!), kjer bodo prebrali Zahteve Vseslovenske ljudske vstaje in Pomladno deklaracijo Vseslovenske ljudske vstaje.

Pester glasbeni program

Celotno dogajanje pa bodo popestrile številne glasbene skupine, med drugim tudi MI2, Brina, Murat & Jose, Buldogi + Kombinatke, Dan D, Jani Kovačič, Gušti, Srečna Mladina, Tide, Pink Panker, Mablita, Sonček, PPZ, Zaklonišče, Kvali, Fake, Roza, Kvali, Ulice Pozabe, Kite za Elite, Riki b. b., Crazed Farmers. Program ni povsem potrjen, tako da lahko pride do manjših sprememb, še pravi prireditelj.
 

Deli s prijatelji