TWITTER

V SLS so poostrili varnostne ukrepe

Objavljeno 06. marec 2012 10.17 | Posodobljeno 06. marec 2012 10.09 | Piše: T. Po.

Sporni tvit ni bil posledica vdora, temveč zabave enega izmed uporabnikov.

Radovan Žerjav tudi tvita.

LJUBLJANA – Stranka SLS je bila v nedeljo deležna kritičnih odzivov uporabnikov na tvit, da razmišljajo o dovoljenju kajenja v gostinskih lokalih. Tvita stranka ni zapisala, vsem ogorčenim pa so se nemudoma opravičili, da so bili očitno žrtev nekakšnega vdora. Potem ko smo včeraj zaman čakali na odgovore stranke, smo jih danes vendarle dočakali. Iz stranke so nam sporočili, da je šlo očitno za potegavščino.

»V večernih urah smo na našem twitter računu zaznali večjo aktivnost v obliki odzivov na naš domnevni tvit. Seveda smo se takoj odzvali, da ne bi bilo nobenega dvoma o tem, da nikakor nismo avtorji spornega teksta in da ne gre za stališče stranke,« je pojasnil Gregor Košir iz poslanske skupine SLS.

Poostrili varnostne ukrepe

Zadevo so nemudoma preučili in poostrili varnostne ukrepe. »Po zadnjih ugotovitvah domnevamo, da ni šlo za vdor, temveč za potegavščino, ko je nekdo svoje sporočilo oblikoval kot retvit našega domnevnega tvita (RT@...),« je dodal Košir in omenil, da se je zadeva nato razširila prek preostalih sledilcev, ki so verjeli avtentičnosti retvita in ga delili naprej. Neznanec, ki je bil odgovoren za retvit, je za sabo zabrisal sledi.

Iz stranke SLS so sporočili, da bodo v prihodnje previdnejši pri komunikacij prek spletnih omrežij, ki sicer postajajo zelo priljubljen način neposrednega komuniciranja z volivci.

Občasno zaznajo večjo obremenitev

»V preteklih letih smo sicer nekajkrat zaznali, da bi lahko bilo nedelovanje naše spletne strani za krajše časovno obdobje posledica načrtne prevelike obremenitve oziroma posledice hekerskega napada.« Sicer pa drugih večjih težav s spletnimi računi niso beležili, je še dodal Košir.

Deli s prijatelji