NEZAHTEVNI OBJEKTI

V Piranu prejeli že 253 vlog za gradbeno dovoljenje

Objavljeno 26. marec 2013 21.36 | Posodobljeno 26. marec 2013 21.34 | Piše: STA, Mo. S.

Uredba določa tudi širši nabor nezahtevnih objektov, za katere investitor pridobi gradbeno dovoljenje po enostavnejšem postopku.

Piran.

PIRAN – Po uveljavitvi nove uredbe o razvrščanju objektov glede na zahtevnost gradnje so do danes prejeli 253 vlog. Obravnavali so jih 36, od tega je bilo 22 vlog ovrženih, dve sta bili zavrnjeni, eno vlogo je vložnik umaknil, za 11 vlog pa so vložnikom posredovali zahteve po dopolnitvah, so pojasnili na piranski upravni enoti.

Enostavni objekti ne potrebujejo gradbenega dovoljenja

Uredbo je 28. februarja sprejela, nato pa 19. marca dopolnila prejšnja vlada med opravljanjem tekočih poslov. Uredba določa širši nabor enostavnih objektov, za katere ni treba pridobiti gradbenega dovoljenja, in širši nabor nezahtevnih objektov, za katere investitor pridobi gradbeno dovoljenje po enostavnejšem postopku.

Opozarjajo na posledice

K zadržanju izvajanja uredbe so pozvali v Skupnosti občin Slovenije, zahtevi pa se je pridružila tudi občina Piran, ki bo na naslednji redni seji občinskega sveta obravnavala tudi odlok o določitvi dovoljenih posegov na kmetijska in gozdna zemljišča v občin, s katerim bi vzpostavili ustrezne pogoje za posege. Po sprejetju vladne uredbe naj bi namreč prišlo do velikega pritiska na pozidavo teh zemljišč. Premierko Alenko Bratušek so k preklicu po njihovem škodljive in celo neustavne uredbe pozvali tudi strokovnjaki, združeni v skupino Odgovorno do prostora.

Deli s prijatelji