VROČICA

V petek, soboto in nedeljo do 25 stopinj

Objavljeno 23. april 2012 15.51 | Posodobljeno 23. april 2012 15.51 | Piše: A. L.

Naj spomnimo, da je v petek dela prost dan.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – Danes popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. Proti večeru se bo v večjem delu Slovenije prehodno delno zjasnilo. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, ob morju in v vzhodni Sloveniji do 16 stopinj Celzija, napovedujejo meteorologi na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso). Jutri dopoldne bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno, drugod bo oblačno. Dež se bo čez dan iznad zahodnih krajev razširil nad vso Slovenijo. Meja sneženja bo med 1200 in 1500 metri nadmorske višine. Še bo vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 12, najvišje dnevne v severozahodnih krajih okoli 7, drugod od 12 do 17 stopinj Celzija.

Vlažen zrak priteka, a ne za dolgo

Več o vremenu.

Jutri se bo dež razširil nad vse sosednje pokrajine. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Nad večjim delom Evrope je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta je dosegla zahodno Evropo in se približuje Alpam. Pred njo doteka nad naše kraje z jugozahodnim vetrom precej vlažen zrak. Kljub temu meteorologi napovedujejo, da bo v noči na sredo dež povsod ponehal, delno se bo tudi zjasnilo. »Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo krajevne plohe. V četrtek bo precej jasno in topleje. Pihal bo jugozahodni veter.« Kot je razvidno iz napovedi za petek, pa se bodo temperature čez dan povzpele celo do 25 stopinj Celzija.«

Trije vroči dnevi

»Vreme je živ organizem, se spreminja,« pravi dežurni prognostik Janez Markošek. Pojasnjuje nam, da bo do nedelje lepo vreme: »V nedeljo bo še tudi 25 stopinj.« To pomeni, da bosta oba dneva vikenda sončna, enako topel pa bo tudi prihajajoči petek, ki je letos dela prost dan (dan upora proti okupatorju).

Se je treba že mazati s sončnimi kremami? »Sonce je vsekakor nevarno. Je tako visoko kot avgusta,« pravi Markošek. Napovedi za majske praznike še ne more napovedati, ob tem pa dodaja, da se tudi maja utegne zgoditi padec dnevnih temperatur na 10 do 15 stopinj Celzija.

Deli s prijatelji