PREDLOGI

V novo leto z nasmehom ob prijetnem kulturnem druženju

Objavljeno 31. december 2011 11.43 | Posodobljeno 31. december 2011 11.43 | Piše: Andrej Predin

Zbrali smo nekaj predlogov za popestritev najdaljše noči v letu.

Vratolomne vragolije vas pričakujejo v Cankarjevem domu.

Približuje se najdaljša noč v letu, ko si v pričakovanju novega začetka postavljamo tihe izzive in zbiramo moč za osebno rast. Kaj je boljšega za temeljit vpogled in inventuro lastnega bivanja kot obisk kulturne prireditve?

Ne preseneča, da so prav silvestrske in prednovoletne predstave čedalje bolj priljubljene, saj nam ne ponujajo zgolj priložnosti, da se imenitno opravimo, temveč so tudi družabno stičišče. Cankarjev dom iz Ljubljane je letos na silvestrovo pripravil kar štiri zanimive dogodke: baletni zbor in orkester SNG Opera in balet Ljubljana bo ob 19. uri uprizoril baletno klasiko Silfida, pol ure pozneje bo zagnal direndaj svetovno znani švedski cirkus Cirkör, ob 20. uri nas bo razveselila Partljičeva komedija Sprava z Janezom Hočevarjem in s Sandijem Pavlinom, ob pol deveti pa si lahko ogledamo francoski film Ženske iz 6. nadstropja, ki govori o razlikah med pariškim meščanstvom in temperamentom španskih služkinj.

Mariborčani bodo začeli praznovati že ob 17. uri, ko bo oder Opere in baleta SNG Maribor zavzela Verdijeva opera Traviata pod režisersko taktirko slovitega Huga de Ane. Pristaši nekoliko drugače začinjenih kulturnih vsebin pa se bomo lahko od leta poslovili v družbi Tadeja Toša in njegove ljubezenske komedije Kar hočete, ki se bo začela ob 17.30.

Tudi v ljubljanski SNG Drami so za ta večer pripravili dve uprizoritvi, Shakespearjevega Beneškega trgovca, ki se bo začel ob 19. uri, in predstavo Nežka se moži Vinka Möderndorferja ob 20. uri.

Na komedije stavijo tudi v MGL, kjer nas bosta nasmejala Molièrjev Namišljeni bolnik (19.30) in drama Gregorja Fona Pes, pizda in peder, ki se bo začela ob 20. uri.

Vstop v novo leto bo tako lahko zelo kulturen.

Deli s prijatelji