VLADA OBLIKOVANA

V novi Cerarjevi vladi bo 16 ministrov

Objavljeno 08. september 2014 19.35 | Posodobljeno 08. september 2014 20.43 | Piše: M. U.

Koalicijski sporazum je podpisan, v novi Cerarjevi vladi bo 16 ministrov.

Miro Cerar.

LJUBLJANA – Vlado Mira Cerarja bo sestavljalo 14 ministrstev in 16 ministrov, od tega dva brez listnice. Med njimi bo predvidoma sedem žensk. Vlada bo imela tri ministre več kot vlada v odhajanju. Mandatar Cerar bo kandidatno listo ministrov v državni zbor vložil v torek.

Največja vladna stranka bo vodila devet resorjev

Kandidat za ministra za finance je Dušan Mramor, za gospodarskega ministra Ervin Pfeifer, kandidat za ministra za pravosodje Goran Klemenčič, kandidatka za ministrico za zdravje Milojka Kolar, kandidat za ministra za javno upravo Boris Koprivnikar, za resor infrastrukture pa Peter Gašperšič.

Prav tako iz kvote SMC je kandidatka za vodenje notranjega ministrstva Vesna Györkös Žnidar, kandidatka za ministrico za izobraževanje, znanost in šport pa Stanka Setnikar Cankar. Vodenje urada za razvoj, strateške projekte in kohezijo bo predvidoma prevzela Violeta Bulc.

Desus bo imel štiri ministre

Karl Erjavec je kandidat za zunanjega ministra, Julijana Bizjak Mlakar kandidatka za ministrico za kulturo, Gorazd Žmavc je kandidat za ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu, Irena Majcen pa kandidatka za vodenje ministrstva za okolje in prostor.

Stranka SD bo prevzela tri resorje

Janko Veber je kandidat za obrambnega ministra, Dejan Židan kandidat za ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Anja Kopač Mrak pa kandidatka za ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Po podpisu koalicijskega sporazuma

S podpisom koalicijskega sporazuma so prihodnje vladne partnerice SMC, Desus in SD po mnenju mandatarja Mira Cerarja sklenile trdno zavezo sodelovanja pri iskanju najboljših poti za Slovenijo. Kot je poudaril v izjavi za medije po podpisu, želijo zlasti pripeljati državo iz krize, stabilizirati politični prostor in spodbuditi gospodarske tokove.

Deli s prijatelji