KRČENJE

V NLB bodo odpuščali

Objavljeno 04. september 2013 21.16 | Posodobljeno 04. september 2013 21.17 | Piše: STA, M. U.

Mehki odhodi in odpovedi pogodb o zaposlitvi, zaposlenih bo 228 manj.

NLB.

LJUBLJANA – V Novi Ljubljanski banki (NLB) v okviru prve faze celovite preobrazbe banke načrtujejo zmanjšanje števila zaposlenih za 228, so danes sporočili iz banke. Uprava je pretekli teden s tem v zvezi že sprejela ustrezen sklep, o tem pa so bili obveščeni že tudi vsi zaposleni v banki.

Mehki odhodi in odpovedi pogodb o zaposlitvi

V program presežnih delavcev so zajeta delovna mesta v večjem delu strukture banke. Dve tretjini od skupnega števila 228 predstavljajo t. i. mehki odhodi, kot so upokojitve in naravno nihanje, tretjino pa dejanske odpovedi pogodb o zaposlitvi, so danes sporočili iz največje slovenske banke.

Banka je s sklepom že seznanila oba sindikata v NLB, sledijo pa posvetovanja s sindikatoma in sprejem programa presežnih delavcev. Tega bo banka posredovala tudi zavodu za zaposlovanje. Poudarek bo tudi na socialnem programu, ki naj bi omogočil aktivnejše vključevanje presežnih delavcev v proces iskanja nove zaposlitve.

Še dva vala zmanjševanja zaposlenih

Sprejeti sklep in z njim povezan program presežnih delavcev predstavljata prvi val zmanjšanja števila zaposlenih, ki mu bosta sledila predvidoma še dva. Do začetka 2015 bo imela banka več kot 20 odstotkov manj zaposlenih kakor ob koncu leta 2012. Takrat je bilo v banki 3572 zaposlenih, konec julija letos pa 3541.

Deli s prijatelji