VREMENSKA

V nedeljo sneg do nižin, v ponedeljek zjutraj pa slana

Objavljeno 06. april 2012 12.47 | Posodobljeno 06. april 2012 12.47 | Piše: T. L.

Praznični dnevi v znamenju aprilsko nestanovitnega vremena

Avstrijo je že pobelil sneg

LJUBLJANA – Velikonočni prazniki trkajo na vrata, pogled v nebo pa kaže, da nas čaka značilno aprilsko nestanovitno vreme, ki bo v nekaterih delih Slovenije postreglo tudi s snežinkami.

Danes in jutri nas čaka zmerno do pretežno oblačno vreme, s plohami in posameznimi nevihtami, popoldne je mogoča krajša razjasnitev, je povedal Jure Jerman, dežurni meteorolog iz republiške agencije za okolje.

V soboto se bodo od zahoda padavine okrepile, na Primorskem bo zapihal jugo, medtem ko se bodo v noči na nedeljo padavine razširile nad celotno Slovenijo. Ohladilo se bo, v nedeljo se bo snežna meja (področje Postojne, Gorenjske in Kočevja) spustila do nižin. V nedeljo popoldan bodo padavine začele slabeti, Primorce pa bo prepihala burja. Po oblačni nedelji se na velikonočni ponedeljek obeta razjasnitev. Ker bodo temperature pod ničlo, bo v osrednji Sloveniji velika nevarnost slane, je še pojasnil Jerman. Kot je mogoče napovedati iz trenutnih vremenskih razmer, bo na popraznični torek suho in nekoliko topleje.

In temperature? V soboto bo zjutraj 9 stopinj Celzija, dnevne temperature bodo dosegle do 15 stopinj Celzija. Na hladno nedeljo bo od 3 do 5 stopinj Celzija, medtem ko se bodo v ponedeljek temperature zjutraj spustile do minus 2 stopinji, čez dan pa bo do 12 stopinj.

Deli s prijatelji