VELIKI PETEK

V Mariboru rušijo svetnike, v Trebnjem župana

Objavljeno 14. december 2012 08.10 | Posodobljeno 14. december 2012 08.10 | Piše: D. P., STA

»Z odstopom Franceja smo dobili prvo bitko, nikakor pa še nismo zmagali.«

Policisti so ljudi, ki so bili na Kongresnem trgu, razgnali s solzivcem.

MARIBOR, TREBNJE – V Mariboru je za danes kljub nedavni napovedi odstopa župana Franca Kanglerja in sredini nepotrditvi njegovega mandata na mestu državnega svetnika napovedana nova, že četrta mariborska vstaja. Ta bo tokrat potekala pod geslom Specimo hobotnico, na njej pa bodo protestniki, ki so se povezali prek facebooka, zahtevali razpustitev mestnega sveta.

V Trebnjem in Kranju

Na prvi trebanjski punt popoldne v trebanjskem parku poziva facebook skupina »Alojzij Kastelic, odstopi s položaja župana občine Trebnje«. S shodom bodo zahtevali odstope vseh županov, ki so v kazenskem postopku ali pa so že pravnomočno obsojeni, so zapisali in vse udeležence pozvali k mirnim protestom.

Skupina Gorenjska vstaja, ki se je oblikovala na družabnem omrežju Facebook, pa pred kranjsko občinsko stavbo pripravlja že tretji protestni shod proti politični eliti in kranjskemu županu.

Gotovi so

Glede četrte mariborske vstaje pa je na facebook profilu Franc Kangler naj odstopi kot župan zapisano, da je ta res napovedal odstop, vendar to po njihovem ne pomeni nič, dokler se ne razpusti mestni svet, ki je njegova podaljšana roka in deluje naprej. Zato danes znova vabijo na Trg svobode, da svetnikom »jasno in glasno povedo, da so gotovi«.

»Z odstopom Franceja smo dobili prvo bitko, nikakor pa še nismo zmagali. Dokler bodo Francejevi podrepniki v mestnem svetu s svojo večino harali dalje, bo Franca še naprej prisoten v mariborski občini, kar je zelo škodljivo. Tega pa ne smemo dovoliti,« so zapisali na družabnem omrežju in dodali, da se mestni svet mora razpustiti, a izjave večine mestnih svetnikov za zdaj nič ne kažejo, da imajo to namen storiti.

Deli s prijatelji