GRIPA NA POHODU

V Mariboru prepovedali obiske, v Celju omejili

Objavljeno 16. januar 2015 16.50 | Posodobljeno 16. januar 2015 16.50 | Piše: STA, P. Pa.

V Celju je večina obiskov omejenih na eno zdravo osebo.

Obdobje prehlada boste skrajšali, če boste ostali doma in počivali.

MARIBOR, CELJE – Iz enote za obvladovanje bolnišničnih okužb Univerzitetnega kliničnega centra Maribor sporočajo, da so zaradi epidemioloških razmer oziroma pojava gripe obiski prepovedani v celotnem UKC. Ukrep prepovedi začne veljati danes in velja do preklica, so sporočili iz UKC Maribor. Zaradi gripe so sicer obiski omejeni na več oddelkih slovenskih bolnišnic.

Omejitve obiskov

Omejitev obiskov pa velja tudi v Splošni bolnišnici Celje. Zaradi povečanega pojava bolnikov z gripo so tako omejili obiske na eno zdravo osebo na oddelkih za intenzivno interno medicino, bolezni prebavil, bolezni ledvic in dializo, infekcijske bolezni in vročinska stanja ter na kardiološkem in nevrološkem oddelku. Omejitev obiskov velja do preklica.

Do preklica ostaja na eno zdravo osebo omejen tudi obisk pacientov na oddelku za angiologijo, endokrinologijo in revmatologijo ter na zdravega starša ali skrbnika otrok in mladostnikov, ki se zdravijo na otroškem oddelku.

V celoti pa so do preklica prepovedani obiski na oddelku za hematologijo in onkologijo ter na odseku za neonatalno pediatrijo ginekološko-porodniškega oddelka, navajajo v celjski bolnišnici.
Pri paliativnih pacientih lahko lečeči zdravnik dovoli obisk ene zdrave osebe.

Deli s prijatelji