LPP

V Ljubljani dražje vozovnice LPP, na treh mestih parkomati

Objavljeno 01. januar 2012 12.25 | Posodobljeno 01. januar 2012 11.18 | Piše: D. P./STA

V uteho ob višjih cenah je nekaterim le nova proga.

Čeprav se je število potnikov po uvedbi urbane povečalo, hoče LPP vožnje podražiti

LJUBLJANA – V Ljubljani so od danes dražje nekatere vozovnice javnega mestnega prometa, razliko bodo najbolj občutili kupci vozovnic za posamezno vožnjo. Te po novem stanejo 1,2 evra (prej 80 centov). Poleg vrednostne vozovnice, ki razen ob nakupu z mobilnim telefonom vključuje tudi prestopanje v času 90 minut, se je z današnjim dnem podražila tudi terminska splošna vozovnica. Kupci splošnih mesečnih vozovnic bodo morali tako po novem namesto 34 odšteti 37 evrov.

Spremembe na povezavah

Nova linija mestnega potniškega prometa, ki je označena s številko 15, bo potekala od Stanežič preko Vižmarij in Tacna do Zgornjih Pirnič. S torkom pa bodo tudi podaljšali traso linij 3 in 3B v Šiški, kar je omogočila prenova Litostrojske ceste. V tem delu bosta dve novi postajališči, ki bosta tako potnikom iz območja ob Litostrojski cesti omogočali povezavo z osrednjo Šiško.

Po novem parkomati

Na območjih Mirja, Prul in Bežigrada pa bodo v torek začeli delovati parkomati. Tamkajšnji stanovalci bodo lahko na teh območjih parkirali s parkirnimi dovolilnicami ob plačilu letne parkirne takse v višini 100 evrov in upravne takse za vlogo.

Deli s prijatelji