PREVIDNO

V kozmetiki za otroke odkrili otrokom nevarno bakterijo

Objavljeno 13. december 2011 19.37 | Posodobljeno 13. december 2011 19.57 | Piše: P. J./STA

Drogerija DM je sporni izdelek odstranila z nakupovalnih polic.

Obstajajo načini kako lahko povečate možnost zanositve in še letos dočakate novega člana družine.

LJUBLJANA – Drogerija DM je zaradi odkritja povečanega števila bakterij v seriji negovalnih izdelkov za otroke alverde Molkemichel celotno serijo preventivno umaknila iz prodaje, je podjetje zapisalo v obvestilu za javnost. Morebitne okužbe sicer niso življenjsko nevarne, podjetje pa stranke prosi, naj kupljenih izdelkov te serije ne uporabljajo.

Bakterije v kozmetiki
 
Kot so zapisali v podjetju, so v nekaterih izdelkih omenjene serije odkrili povečano število klic – bakterij Enterobacter gergoviae. Redna uporaba izdelkov na kožnih poškodbah lahko v redkih primerih povzroči okužbo z omenjeno bakterijo, vendar taka okužba ni življenjsko nevarna, so poudarili.
 
Izdelek vrnite
 
Kot so ob tem še zapisali, konkretnih obolenj, do katerih lahko pride v izjemnih primerih, pri nas še ni bilo. V primeru, da je bil izdelek že uporabljen in ima otrok odprte rane, pa se je o izključitvi okužbe najbolje prepričati pri zdravniku. Znaki okužbe so sicer vnetje kože, okužbe sečil in vnetje oči, so zapisali v sporočilu.
 
Podjetje prosi vse stranke, ki so že kupile izdelke te serije, da jih ne uporabljajo, ampak naj jih vrnejo v eno od poslovalnic, kjer jim bodo povrnili kupnino.
Deli s prijatelji