PASJE

V Izoli umrl v avtu, Prekmurca Fogija so rešili

Objavljeno 31. julij 2013 09.01 | Posodobljeno 26. avgust 2013 17.54 | Piše: D. P.

Njegova hoja se je umirjala, navadil se je na stopnice, dvigala, vrata in najrazličnejše mestne poti.

LJUBLJANA – Psiček Fogi je na lastni koži izkusil, kako je, ko se te neodgovorni lastnik naveliča. Da ne bi ušel, so ga kar privezali in šli po svoje. Če bi znal Fogi govoriti, bi razkril še eno žalostno sliko pasjega življenja. Podobnih psov je v Sloveniji na žalost precej.

Navadil se je živeti

Fogija so rešili z verige ob posredovanju veterinarske inšpekcije in Društva za zaščito živali Pomurja, potem pa je dobil tudi nov dom. Na društvu so poudarili, da  je Fogija društvo Pomurje prevzelo od prvotnih skrbnikov, prostovoljka DZZŽ LJ pa je poskrbela za njegovo namestitev, oskrbo in vzgojo, za kar smo potrebovali kar nekaj časa, energije, znanja in denarja. Vmes je obiskal tudi veterinarja. Ob novi začasni lastnici je vestno usvajal osnove pasjega življenja v mestu. Njegova hoja se je umirjala, navadil se je na stopnice, dvigala, vrata in najrazličnejše mestne poti. Ko je naletel na drugega psa ali sprehajalca, se ni več brezglavo zaletaval vanj, temveč se je navadil slediti svoji začasni skrbnici.

Slabo ravnanje z živalmi

Fogi je imel več sreče kot psiček v Izoli, ki so ga nemarni lastniki pozabili v avtu, da je od vročine umrl. Oba pa sta dokaz, da Slovenci z živalmi ne znamo najbolje. Vse skupaj naj bo tudi dober opomin, česa ne smete početi, za vse, ki se odločate za nakup psa.

Imate tudi vi kakšno pasjo ali drugo živalsko zgodbo, ki bi jo radi razkrili našim bralkam in bralcem? Uporabite spodaj pripravljeno aplikacijo.

Obvestilo uredništva: prejeli smo razveseljivo vest, da je Fogi avgusta 2013 dobil primernega skrbnika in odšel v novi dom.

Deli s prijatelji