DOBRODELNI TEK

V humanitarne namene pol dneva teka okoli Blejskega jezera

Objavljeno 25. februar 2012 12.45 | Posodobljeno 25. februar 2012 12.45 | Piše: T. Po.

Bled bo ta konec tedna športno-humanitaren.

Dober dan za tek, mar ne?

BLED – Danes nikar ne iščite razlogov za godrnjanje. Naporen delovni teden je za vami in v postelji lahko ležite, kolikor vam je volja (oziroma vam pustijo otroci ali hišni ljubljenčki). Za precej drugačno soboto pa se je odločil ultramaratonec Primož Gašpirc, ki bo danes in v nedeljo po 12 ur neprekinjeno tekel okoli Blejskega jezera in zbiral denar za dve socialn ogroženi družini.

Koliko krogov bo pretekel?

Primož je začel teči že ob 7. uri, ko smo poklicali organizatorja dogodka in predsednika ŠHD Vztrajaj – Never Give Up, Mateja Markoviča, okoli 8. ure, pa je imel za sabo že skoraj drugi krog. Do 19. ure zvečer se bo krogov torej kar nabralo.

Na dvakrat 12-urnem humanitarnem teku ali hoji okoli jezera se Primožu Gašpircu lahko pridružijo vsi, ki so se odločili, da bodo čez konec tedna naredili nekaj dobrega za nekoga drugega. Primožu bo pomagala skupina Never Give Up, sicer pa je štartnina za otroke nekaj zamaškov, za odrasle pa prostovoljni prispevek.

Vojaki za vojaka

Gašpircu se bodo pri teku okoli jezera pridružili tudi pripadniki Slovenske vojske, ki bodo tako zbirali sredstva za vojaka, ki je po prometni nesreči ostal paraliziran.

Deli s prijatelji