NEZADOVOLJNI

V Elektru Primorska še vedno stavkajo

Objavljeno 12. januar 2012 08.36 | Posodobljeno 12. januar 2012 08.36 | Piše: P. J./STA

Stavkovni odbor in uprava nista dosegla dogovora.

Delavci s prekinitvami stavkajo od 27. septembra.

NOVA GORICA – Potem ko stavkovni odbor in uprava Elektra Primorska v sredo nista dosegla dogovora o višini in načinu izplačila nagrade ob koncu leta, bodo zaposleni nadaljevali stavko. Tako bodo danes med 9. in 12. uro stavkali vsi zaposleni, v petek in ponedeljek med 9. in 12. uro pa bo stavka potekala v dveh poslovnih enotah.

Podpora zaposlenih

Kot je pojasnil vodja stavkovnega odbora Valter Vodopivec, jim je dovolj popuščanja. Na štirih zborih delavcev med torkovo stavko so dobili popolno podporo zaposlenih, zato bodo stavko nadaljevali.

Danes bodo stavkali vsi zaposleni, v petek delavci v poslovnih enotah Sežana in Tolmin, v ponedeljek pa še v Novi Gorici in v Kopru. O nadaljnjem poteku stavke se bodo dogovorili v ponedeljek. Stavka v Elektru Primorska se je začela 27. decembra lani, doslej pa so stavkali šest delovnih dni, preostale pa namenili pogajanjem z upravo.

Nezadovoljni

Sindikati od uprave družbe zahtevajo spoštovanje veljavne kolektivne pogodbe, ki predvideva izplačilo nagrade ob koncu leta v višini 70 odstotkov povprečne plače v elektrogospodarstvu. Ta naj bi konec leta 2011 tako znašala 1465 evrov bruto, uprava pa jim je ponudila izplačilo nagrade le v višini 354 evrov nagrade, kar pa so v sindikatu zavrnili in se odločili za stavko.

Pogajalska skupina uprave je stavkajočim prejšnji teden ponudila 500 evrov nagrade, ki bi jo izplačali v dveh delih, vendar tega stavkovni odbor ni sprejel.
 

Deli s prijatelji