STAVKA

V Elektru Primorje je nastopil čas za pogajanja

Objavljeno 04. januar 2012 09.08 | Posodobljeno 04. januar 2012 09.08 | Piše: T. L./STA

Uprava je v torek sindikatom ponudila izplačilo nagrade v višini 500 evrov bruto v dveh obrokih.

Valter Vodopivec je vodja stavkovnega odbora.

NOVA GORICA – Potem ko so delavci Elektra Primorska v torek stavkali četrti dan, je danes čas za morebitna pogajanja z upravo. Vodja stavkovnega odbora Valter Vodopivec je napovedal, da se bo v primeru neuspešnega dogovarjanja stavka nadaljevala v četrtek, ko naj bi vsi zaposleni med 7.30 in 10.30 prekinili delo.

Stavko, ki je potekala že 27., 28. in 29. decembra, je sprožila namera uprave, da zaradi slabšega poslovnega izida od pričakovanega zniža praznične nagrade zaposlenim z najmanj 1465 evrov bruto na 354 evrov bruto na zaposlenega. V sindikatu vztrajajo, da mora uprava v skladu s kolektivno pogodbo izplačati celotno nagrado, pri čemer so se pripravljeni pogajati o dinamiki izplačila.

Uprava ponudbo zvišala s 354 na 500 evro bruto 

Uprava je v torek sindikatom na pogajanjih sicer ponudila izplačilo nagrade v višini 500 evrov bruto v dveh obrokih, vendar se s ponujenim v sindikatu niso strinjali, zato v upravi napovedujejo, da bodo glede na dogajanje primorani poseči po vseh pravnih sredstvih, da bodo zaščitili gospodarski interes družbe.

Na torkovih štirih zborih delavcev, ki so potekali v okviru stavke v Kopru, Sežani, Novi Gorici in Tolminu, so delavci soglasno dali podporo stavkovnemu odboru pri napovedi in izvedbi stavke, je še povedal Vodopivec. Soglasno so še enkrat potrdili stavkovno zahtevo po doslednem spoštovanju kolektivne pogodbe in sprejeli sklep o nadaljnjih korakih stavke.

Delavci so se kljub stavki obvezali, da bodo tudi v času stavke odpravljali morebitne okvare in tako zagotavljali nemoteno oskrbo odjemalcem električne energije.

Deli s prijatelji