V POMOĆ

V družbi angelov

Objavljeno 28. avgust 2016 09.22 | Posodobljeno 28. avgust 2016 09.23 | Piše: K. G.

Beseda angel izvira iz stare grščine (aggelos) in pomeni sel, zato jim pravimo tudi božji služabniki. Tukaj so zato, da nas opozarjajo, varujejo, nam pomagajo in izvršujejo božjo voljo.

Boga bo po novem težko ubesediti, a še težje upodobiti.

V Svetem pismu se angeli lahko prikazujejo vsem ljudem in jih je več vrst: angeli varuhi, angeli maščevanja, vojaški angeli, angeli bogastva... Pogosto se pojavljajo v obliki neobičajno lepih ljudi, nekateri so upodobljeni z mečem ali jezdijo konje, spet drugi so svetli in jih obdaja nebeška svetloba, svetniški sij. Ker imajo sposobnost letenja, so velikokrat upodobljeni s krili, sem spadajo predvsem kerubini in serafini.

Poznajo jih številne religije. Bili so ustvarjeni pred ljudmi, po številnih prepričanjih nimajo spola, čeprav jim ga ljudje nemalokrat določijo po energiji, obstaja jih zelo veliko, skoraj nepregledno število. Ne moremo niti mimo padlih angelov, angelov teme, katerih vodja je hudič ali satan.

Naloga angelov

Tu so zato, da nam pomagajo na različnih področjih našega življenja, nas vodijo po življenjski poti in nas na njej tudi varujejo. Nosijo nam božja sporočila, ki nam lahko zelo veliko povejo, če jim znamo prisluhniti. So izvor ljubezni in nas nikoli ne obsojajo. Vsak človek ima svojega angela varuha ali celo več njih, prav tako kot ima duhovnega vodnika. Angel varuh je prisoten od trenutka, ko se rodimo, in je dodeljen izključno posamezniku, z njim je vse do njegove tuzemske smrti.

Kot rečeno, so angeli tu zato, da nam pomagajo, vendar ne morejo ničesar preprečiti, ker ne morejo posegati v božjo voljo, lahko pa nas podprejo, da težke trenutke lažje preživimo. Če želimo njihovo pomoč, naj bi zanjo zaprosili, angeli nas tudi usmerjajo v življenju in vračajo na duhovno pot, ki smo si jo zastavili že pred rojstvom. Od vsakega posameznika je odvisno, ali bo njihovo vodstvo in pomoč sprejel ali zavrnil, vedno pa naj bi se za to zahvalil.

Nadangeli

So skupina angelov, ki nadzoruje angele varuhe, saj so večji in mogočnejši od njih, so izjemno ljubeči in ljubeznivi, prav tako jih je skorajda neskončno. Če jih pokličemo, z veseljem priskočijo na pomoč, in ker je njihova energija mogočna, lahko hitro uredijo stvari, za katere bi sami potrebovali več časa ali nam morda celo ne bi uspelo. Spoznajte nekaj najbolj pomembnih nadangelov:

Nadangel Mihael

Njegovo ime pomeni on, ki je kot bog, in poznamo ga kot enega najbolj mogočnih angelov varuhov, zato je kombinacija moči in ljubezni, ki nas odrešuje strahov in nam pomaga, da izvajamo svoje življenjsko poslanstvo, sploh kadar gremo čez duhovne spremembe. Je zelo zaščitniški, pokličemo ga, ko si želimo, da odstrani naše strahove in dvome, nam obnovi avro in pomaga prerezati (eterične) vezi, ki jih nočemo več.

Nadangel Rafael

Njegovo ime pomeni bog zdravi in je nadangel čustvenega in fizičnega zdravljenja. Njegova barva delovanja je smaragdno zelena, lahko ga prosimo za zdravljenje bolezni, duševnih ran, tegob in strahov, čisti avro in je zaščitnik otrok ter popotnikov, pomorščakov... Pomaga pri zdravljenju odvisnosti, z njegovo pomočjo lahko prebudimo tretje oko.

Nadangel Ariel

Pogosto ga dojemajo kot žensko energijo, vendar je to odvisno od posameznika, saj angeli nimajo spola. Imenujejo ga tudi angel obilja, saj prinaša poslovne priložnosti, podpira poslovne ideje in pomaga pri reševanju težav z denarjem, lahko pomaga tudi pri igrah na srečo, dokler ga ne zlorabljamo. Odstranjuje blokade, ki onemogočajo dotok denarja, saj nam sporoča, da je denar le energija, ki kroži.

Nadangel Kamuel

Je varuh ljubezni in odnosov, angel miru, njegovo ime pomeni on, ki vidi boga. Pomaga najti izgubljene predmete, tako da nas vodi z notranjim glasom, ki mu moramo znati prisluhniti, v odnosih poskrbi za čistost in jasnost, kar je zelo pomembno, ko se zdi naše čustveno življenje povsem zapleteno, pa naj odnos traja ali se konča.

Nadangel Azrael

Njegovo ime pomeni on, ki mu bog pomaga, je nadangel, ki spremlja duše na prehodu v duhovni svet in poskrbi, da je ta prehod čim lažji. Nekateri mu zato pravijo angel smrti, drugi mu rečejo, da je angel večnega življenja, saj pomaga pri prebolevanju smrti, v naši bližini je tudi, ko zaradi česar koli žalujemo.

Nadangel Gabriel

Njegovo ime pomeni božji sel, je zaščitnik kreativnosti, pisanja, učiteljev in selov oziroma vseh glasnikov, povezan je z umetnostjo. Pomaga pri težavah s plodnostjo, posvojitvi otroka, vzgoji in spočetju, je nadangel konkretnih dejanj.

Kako vemo, da so v naši bližini?

Ker smo kot ljudje omejeni v svojem tuzemskem telesu, angelov večinoma ne vidimo, zaznavo pa lahko okrepimo z meditacijo, dihanjem, sproščanjem, prošnjami. Vendar nam tudi angeli pošiljajo sporočila oziroma navezujejo stik z nami na različne načine:

– peresa: so eno bolj pogostih angelskih znamenj, ki opozarjajo na njihovo prisotnost, povezana pa so z angelskimi krili. Pero lahko obdržite ali podarite nekomu, ki mu želite dobro ali je potreben pomoči. Značilno je, da se peresa pojavijo na najbolj neobičajnih krajih.

– zvonjenje, zvonci: angeli pogosto nase opozorijo z zvonjenjem, naj gre za zvonec na vhodnih vratih, kjer ni nikogar, ko jih odpremo, zvonjenje telefona, alarmnih naprav.

– različne vonjave: angele običajno spremlja lep vonj po cvetlicah ali parfumu, lahko pa tudi cigaretni dim, če je oseba povezana s kajenjem, s kadilci. Vonj se pojavi iz nič in prav tako v hipu izgine.

– ponavljajoče se besede, slike, števila: števila imajo osebni pomen, če pa se nenehno ponavlja ena in ista beseda, ji prisluhnite in poskušajte ugotoviti, kaj vam želijo angeli prek nje sporočiti, enako je s sliko, podobo, fotografijo, ki jo zelo pogosto videvate.

– sanje: angeli v sanjah nam prav tako vedno poskušajo predati sporočilo, lahko je to tudi angel varuh ali duhovni vodnik, ki nas želi zaščititi, opozoriti na nevarnost... 

Deli s prijatelji