BEGUNSKI VAL

V Dobovi vlak z okoli 200 begunci, policija jih popisuje

Objavljeno 17. september 2015 21.41 | Posodobljeno 17. september 2015 21.41 | Piše: STA, S. U.

Begunci preplavili Hrvaško, a želijo nadaljevati pot.

Fotografija je arhivska.

DOBOVA – Na železniško postajo v Dobovi je nekaj po 19. uri prispel vlak, na katerem naj bi bilo od 200 do 250 beguncev. Policija je za zdaj potrdila le prihod vlaka, medtem ko številke še ne razkriva. Naj bi pa podrobnosti o prišlekih in predvidenih postopkih medijem pojasnili danes ob 21.30.

Begunci so na vlak, ki sicer vozi med Beogradom in Ljubljano, vstopili v Zagrebu. Prišli so do Dobove, kjer so vagone z begunci odklopili, in zdaj čakajo, da jih bodo obravnavali. Preostali del vlaka je odpeljal naprej.

Po poročanju TV Slovenija je zvečer mejni prehod Obrežje dosegla skupina okoli ducat domnevnih Sircev, ki želijo prečkati mejo.

Obe skupini policija trenutno pregleduje. Migranti na mejnem prehodu Obrežje trdijo, da imajo urejene dokumente, policija pa to preverja.

Medtem je Jutarnji list objavil fotografijo enega izmed vagonov, v katerem so vsa mesta zapolnjena. Pojasnjuje, da so migranti v Zagrebu kupili vozovnice za pot v Slovenijo ob pričakovanju, da jih bodo slovenski policisti spustili v državo.

image

Vir: Jutarnji list

Val beguncev je po zaprtju madžarske meje danes preplavil Hrvaško. Med državami, ki so se odločile za poostren nadzor na svojih mejah, da bi ublažile val beguncev, namenjenih v Nemčijo in na Švedsko, je tudi Slovenija. Na Hrvaško je iz Srbije od srede prišlo kar 8900 migrantov, ki pa nočejo ostati na Hrvaškem. Največ imigrantov je bilo na železniški postaji v Tovarniku na meji s Srbijo. 

Zaradi navala beguncev v Sloveniji intenzivno potekajo priprave na njihov prihod. Rdeči križ Slovenije sporoča, da je pripravljeno najnujnejše za prihod 5000 beguncev. Na meji z Madžarsko od polnoči poteka selektiven nadzor.

Deli s prijatelji